Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2023 4:31:00

Vláda naslouchá, ale neposlouchá

Vláda naslouchá, ale neposlouchá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům vládního ekonomického perpetua mobile

 To jsou slova členky NERV. Já však vidím daleko větší problém v tom, že PR a masmédia dělají ze současné vlády "zachránce" veřejných financí a státního rozpočtu. Přitom je to tato vláda a politici současné vlády, kteří přes navýšení daní a poplatků zvyšují mandatorní a kvazimandatorní výdaje, které další vlády již stěží omezí. Takže strukturální deficit bude nadále pokračovat.

Ale i škrtat ve výdajích je nutné s rozmyslem, a ne ideologicky. Pravicová vláda se sice pokouší o ekonomické perpetuum mobile, ale to, jak všichni víme, nefunguje. To, že se omezí spotřeba domácností, to, že se zvýší náklady na energie, to, že vláda neřeší základní problémy České republiky, přinese další snížení životní úrovně a podkope konkurenceschopnost naší ekonomiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama