Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2018 5:10:09 - laco

Dojde i na nás?

Informace z internetu: "Taková normální muslimská rodinka v Německu: Táta nepracuje, dvě mámy se starají o šest děcek a další dvě mámy prý ještě přibydou. Vše za peníze německých daňových poplatníků. Německo umožňuje příchozím muslimským migrantům žít v manželském svazku s více ženami. A to přesto, že platné zákony mnohoženství rodilým Němcům zakazují."
Myslíte si, že v rámci odstranění diskriminace Německo, potažmo EU povolí mnohoženství i vyznavačům jiných náboženství a ateistům?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.02.2018 16:32:06 - Ing. Antonín Seďa
 Informace z internetu bych bral s rezervou. Vždy je třeba dodržovat zákony té dané země a ten, kdo je nedodržuje, tak může být trestně stíhaný. Týká se to i mnohoženství. Na straně druhé, i kdyby Vámi popsaný stav byl skutečností, pak nevím, jak by kdokoliv mohl dostávat na druhou manželku sociální dávky. Tu by uvedl jako svoji tchýni či jak? Jak Německo, tak EU nepovoluje mnohožentsví. Víte, jedna věc je postarat se o manželky ve své muslimské zemi a druhá věc, a tady souhlasím, je vyřešení pomoci nezaměstnaných sociálním systémem. V současné době jak u nás, tak v sousedním Německu, je nedostatek pracovní síly. Takže je spíše otázkou sociálního systému v té které zemi a jejího reálného praktikování. Například u nás se dávky v sociální pomoci nezvyšovaly několik let. Je to správné? Já si mylsím, že nneí, protože "podvodníky" nepostihneme, zato postihneme ty, kteří se dostali ne vlastní vinou do problémů. Ale to je spíše věcí názoru každého člověka. V tom se asi neshodneme. Dívat se na každý "sociální" případ přes prsta a jako na podvodníka není řešením.