Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.04.2018 15:39:13 - koudyy

Hrozí válka?

Komunistická propaganda o víkendu zase zafungovala. Jinak si nedovedu vysvětlit, že se někdo o víkendu zabývá tím, co dělá Rusko nebo Západ. Jediné, co mě zajímá je, zda máme mít strach, že se konflikt mezi USA a Ruskem rozšíří? Myslím i na Evropu. A proč vlastně jediní komunisti a jejich příznivci třeba chemický útok v Sýrii popírají? Co z toho mají? Já mám opravdu jiné starosti, než co dělá Amerika nebo Rusko, takže omluvte, že se asi ptám tak hloupě.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.04.2018 6:36:40 - Ing. Antonín Seďa
 Souhlasím, protože občané opravdu mají jiné starosti než řešit mezinárodní politiku. Právě proto, aby za ně řešily problémy, si volí své zástupce - politiky. A ti musejí mít zodpovědnost za zachování míru a bezpečnosti občanů, za řešení současných problémů světa. Osobně si nemyslím, že nějaké bombardování vyřeší problém použití chemických či jiných ZHN. K tomu je určena diplomacie a půda RB OSN. Problémem je, že právě RB OSN by se měla reformovat, podobně jako jiné světové instituce. A to zejména proto, že v současné době je zablokována jejími stálými členy, kteří mohu a také uplatňují právo veta. Když se nemohou domluvit ani na objektivním vyšetření chemického útoku, pak opravdu nevím, k čemu taková instituce je. A poté, když tři členské země NATO zaútočí raketami a letecky na cíle, kde se domnívají, že nějak souvisejí s chemickými zbraněmi, pak RB OSN mlčí. Osobně si nemyslím, že RF či USA mají zájem konflikt eskalovat či vyvolat nějakou třetí světovou válku, se kterou straší komunisté. Problém Sýrie je ten, že tam se střetlo mnoho protichůdných zájmů rozličných mocností a sousedních zemí. Takže ano, obavu z přilévání oleje do ohně mám, ale i tady by měla být daleko více aktivní EU k vyřešení bezpečnostních a politických problémů v těžce zkoušené Sýrii.