Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2020 15:06:19 - laco

Inspirace nebo případná koalice s Piráty či Zelenými?

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek a v současné době poradce předsedy ČSSD Hamáčka, zveřejnil na webových stránkách Vaše věc stanovisko, ve kterém sdělil, že nový střednědobý a tedy volební program ČSSD by měl výrazně „zezelenat“ a vypůjčit si řadu zajímavých bodů právě z programu Zelených či Pirátů. Jak Vy se stavíte k "čerpání zajímavých bodů" z programu Zelených či Pirátů a k případné spolupráci či volební koalici s těmito stranami?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.12.2020 17:04:59 - Ing. Antonín Seďa
 J8 osobně s peogramem Zelených problém nemám, protože velmi podporuji ochranu životního prostředí. Co se týče Pirátů, pak tady mám k některým programovým bodům značné výhrady, protože nejsem příznivcem drog, migrace, pozitivní diskriminace a populismu. ČSSD by měla mít moderní politický program, který jsem nastínil ve svých článcích. Jde o moderní daňový systém, zahrnující více daňové progrese, majetkových daní, ale i daní týkajících se digitálních technologií, elektrifikace, znečišťování ovzduší a vod apod. Dále by program měl zahrnovat spravedlivější penzijní reformu, podporu výstavby nájemního bydlení, reformu sociálního systému a zejména zkvalitnění veřejných služeb a jejich dostupnosti. Ale hlavně to chce reálný politický program vycházející ze zkušeností bratrských politických stran, jako je SPD, Labour Party atd.  Na tomto programu musí sociální demokraté spolupracovat s ekonomy, sociology a levicovými intelektuály. Co se týče nějaké kolaice, tak tu si dovedu představit na krajské či komunálníúrovni. Nicméně v rámci voleb do poslanecké sněmovny preferuji samostatnou kandidátku ČSSD. Jde totiž o čitelnost, důvěryhodnost a povolební spolupráci.