Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2019 15:16:19 - laco

Podporovali jste lháře - stydíte se alespoň trochu?

Dne 15.4.2019 na ukrajinském televizním programu "112 Ukrajina" vystoupil v rámci předvolební diskuze druhého kola prezidentských voleb ukrajinský politik Žurevskij. V rámci diskuze rozebíral konkrétní volební sliby stávajícího prezidenta Porošenka z předvolební prezidentské kampaně roku 2014. V rámci provedené analýzy Žuravskij prokázal, že Porošenko za pět let výkonu funkce prezidenta nesplnil ani jeden předvolební slib. Proč politici EU, České republiky i politici ČSSD po celou dobu funkčního období ukrajinského prezidenta Porošenka vyjadřovali jemu plnou podporu, přesto že museli vědět, že Porošenko svému lidu lže. Stává se snad podpora lhářů (ZHN v Iráku, použití chemických zbraní v Sýrii, Litviněnko, Skripal a pod.) součástí západoevropské politiky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.04.2019 6:29:10 - Ing. Antonín Seďa
Pokud vím a to i z osobní zkušenosti, Západ, včetně naší diplomacie, podporoval a podporuje demokratizaci Ukrajiny. A protože si Ukrajinci volí své zástupce, je logické, že tito zástupci Ukrajinu zastupují navenek. Mohu říci, že v řadě případů je ČR, EU i NATO kritické vůči představitelům Ukrajiny, včetně prezidenta Porošenka. Těch důvodů je více, ale zejména je to nedostatečný boj proti korupci, oligarchům a malé zlepšení soudnictví. Je třeba připomenout, že se Ukrajina nenachází v dobré pozici, protože pro rozvoj každé země, je důležitá bezpečnostní stabilita. A jak víte, okupace Krymu, boje na východě Ukrajiny a snahy separatistů o rozdělení země, nemůže nahrávat snaze o pozitivní vývoj v ekonomické, sociální či jiné oblasti. RF se podařilo destabilizovat situaci na Ukrajině, a to právě proto, aby Ukrajina nemohla být v budoucnu členem EU a NATO. Podobný scénář se odehrává v Gruzii či Moldávii. Takže pokud bychom měli být objektivní, nebylo v lidských silách, a to ani prezidenta Porošenka, splnit všechny předvolební sliby, které Ukrajincům dal. Prioritní pro něj totiž bylo řešení bezpečnostních a energetických problémů země. A tomu já docela rozumím. Ovšem nechápu, proč mícháte problémy Ukrajiny s dalšími zahraničně politickými tématy.