Ing. Bc. Martin Hyský

  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2020 16:50:00

Ve sběru elektra v obcích je Kraj Vysočina nejlepší

Ve sběru elektra v obcích je Kraj Vysočina nejlepší

Kraj Vysočina patří v třídění papíru, plastu, skla a nápojových kartonů mezi nejlepší kraje! Děkujeme, že třídíte svůj odpad!

Ve zpětném odběru elektrospotřebičů ze sběrných míst v obcích dle výtěžnosti v kg na obyvatele v roce 2019 Kraj obsadil první místo mezi kraji. Obce se na sběru podílí z 66%, dalšími „sběrači“ jsou prodejci, dobrovolní hasiči a mobilní sběry. To jsou výsledky kolektivního systému pro zpětný odběr elektrospotřebičů ELEKTROWIN a.s. za rok 2019.

Předcházení vzniku odpadu, kam zpětný odběr elektrospotřebičů spadá, má na Vysočině dlouholetou tradici. Vedle technické podpory – vybavení sběrnými nádobami, zabezpečení sběrných dvorů je neméně důležitou součástí i environmentální osvěta. 

„Spolupráce kraje se společností ELEKTROWIN se daří realizovat již od roku 2010. Letní dovádění s Vysočinou, zahájení sezóny v záchranné Stanici Pavlov nebo Den s Krajem Vysočina jsou tradiční akce pro laickou veřejnost. Pro tu odbornou jsou určeny semináře a exkurze nebo informační materiály shrnující základy odpadového hospodářství a příklady dobré praxe,“ uvedl příklady podporovaných aktivit krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Martin Hyský.

Nejlepší odpad je ten, který nevznikne!

Více informací je k dispozici v závěrečné zprávě z roku 2019 zveřejněné na krajském portálu Odpady Vysočiny ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama