Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2014 18:08:00

„Klíčové oblasti evropské politiky v nadcházejícím období“

 „Klíčové oblasti evropské politiky v nadcházejícím období“

Za klíčovou oblast evropské politiky považuji snižování demokratického deficitu. Orgány EU nesmí vůči národním státům vystupovat jako diktátoři, ale jako rádci, kteří nabízejí pomocnou ruku pro řešení různých problémů.

Musí přestat leckdy nesmyslná regulace čehokoli za jakoukoli cenu. Přece nechceme, aby Evropa směřovala ke zcela impotentní a sterilní jednotnosti všeho a všech. Musíme vystavit jednoznačné stop přebujelé byrokracii a zastropovat počty pracovníků a výdaje evropských institucí. A musíme vážně a rychle budovat sytém jednotné evropské obrany. Nelze donekonečna spoléhat pouze na USA a NATO. K tomu ale potřebujeme jednotnou společnou zahraniční a bezpečnostní politiku. Evropa, a v rámci ní samozřejmě i Česká republika, představuje unikátní kulturní bohatství, které je zapotřebí udržovat a zachovat pro další generace a celý svět. Vhledem k dosti velké koncentraci obyvatel a aktivit na relativně malém území porostou nároky na zachování kvalitního životního prostředí s co nejširším spektrem přírodních přirozených ekosystémů. Evropa nedisponuje dostatečnými zdroji surovin (včetně těch energetických). Musíme hledat jejich efektivní náhrady, snižovat jejich spotřebu a diverzifikovat jejich toky do Evropy tak, abychom si zajistili dlouhodobě bezpečné a pro Evropu výhodné dodávky. Ve všech vztazích s partnery mimo EU musíme citlivě prosazovat a uplatňovat naše demokratické principy a naše pojetí lidských práv. Naše politika sousedství a partnerství musí rychle a efektivně reagovat na změny na východě Evropy, země západního Balkánu, země Východního partnerství ale i Turecko jsou a musí být našimi partnery a spojenci, bez ohledu na míru jejich integrace do struktur EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama