Ing. Bc. Miroslav Krejča, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2014 14:18:00

Spravedlivý proces nebo politický lynč?

Spravedlivý proces nebo politický lynč?

Otta Chaloupka stanul ve středu 3. září, v den svých narozenin, před Městským soudem pro Prahu 1 za výroky učiněné v souvislosti s brutálním napadením manželské dvojice v Duchcově v loňském roce tlupou romských násilníků.

Za výroky, které jsou jen slabým odvarem toho, jak se o soužití s touto menšinou hovoří na pracovištích, v dopravních prostředcích, v rodinách, v hospodách, dostal podmínku 6 měsíců na 1 rok. Samosoudkyně jakž takž vystupovala profesionálně, státní zástupkyně ale předvedla výkon opravdu otřesný. Nejen, že jí nebylo slyšet a rozumět, ale i to málo, co mohli přítomní dešifrovat, byla snůška slaboduchých domněnek a nepravd, ze kterých bylo jednoznačně zřejmé, že zde nejde o spravedlivý proces, ale o politický lynč na objednávku. Otta Chaloupka byl sice nepravomocně odsouzen, ale tím kdo prohrál, byla naše justice. Bůh nás před ní ochraňuj.

Miroslav Krejča

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama