Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2019 23:31:44

MANŽELSTVÍ jako nárok bez ohledu jeho význam?

MANŽELSTVÍ jako nárok bez ohledu jeho význam?

Nikdo komunitě LGBT nebrání založit si jinou tradici, nikdo vám vážení spoluobčané nebrání osvojit si nějaký obdobný symbolický "obřad", nějak si ho nazvěte a užívejte si jej, ale "MANŹELSTVÍ" nechte prosím na pokoji. Moc děkuji.

Současná Sněmovní, politická a občanská diskuse na téma manželství není, jak někteří argumentují, o lásce a citech.

Ta diskuse je o tisíciletém názvu a symbolu pro vztah - POUZE!!! - mezi jedním mužem a jednou ženou. Dvojící muže a ženy, kteří se rozhodnou žít ve svazku nazývaném po tisíce let MANŽELSTVÍM a jehož smyslem bylo slavnostním obřadním způsob stvrdit před svým kmenem, později společenstvím/společností společnou vůli vytvořit rodinu (ne nějak zprofanovaný, ale skutčný základ státu) a byl to i závazek, které ono společneství uznalo a přijalo. 

Manželství bylo od nepaměti závazným soužitím jen a pouze muže/otce, ženy/matky a jejich dětí.... a mělo! - mimo projevu a demonstrace vzájemné lásky a citu - své mnohem významnější poslání.

Poslání zajistit pokračování rodu biologickým, přírodou ověřeným způsobem rozením dětí = kombinací pouze mužských a ženských pohlavních buněk a genů - což má samo o sobě, podle mne, pro lidstvo a jeho budoucnost ve vesmíru význam, který ještě nejsme schopni vůbec pochopit.

Západní civilizace je mimo jiné definována tímto vztahem - MANŽELSTVÍM - vztahem, který byl z důvodů cíleného záměru zajistit jistý, od jiných lidských kmenů, společností a zvyklostí (kde byly například homosexuální vztahy naprosto běžné a vyhledávané - Antika, Řím, nebo mnohoženství - Islám) odlišný směr vývoje nového typu civilizace - židovko-křesťanské. A také ho i nábožensky ochránit i prvním Mojšíšovým zákoníkem - "deseti přikázáními" - BUDEŠ CTÍT OTCE A MATKU (nepíše se tam "ctít otce a otce"), NEBUDEŠ CIZOLOŽIT, NEBUDEŠ ŽÁDOSTIVĚ DYCHTIT PO ŽENĚ BLIŽNÍHO SVÉHO....

Jako člověk, jenž žije v manželství a respektuje s tím související biologická, etická, společenská, právní i ekonomická pravidla, jako ten, komu vlastní děti říkají táto a jehož ženě říkají mami NECHCI tuto hodnotu přenechat někomu jinému, stejně jako nechci darovat své děti po jejich narození nějaké bezpohlavní společnosti, jako nechci darovat svůj dům či zemi někomu cizímu.....

A jednoznačně mám právo to takto vnímat a bránit to, co považuji za své tradice a tradice svých předků, za jedinečnou hodnotu civilizačního okruhu, ve kterém žiji a který považuji za svůj.

Nechť si LGBT založí jinou tradici, nechť si osvojí nějaký jiný "obřad", nějak si ho nazve a užívá si jej, ale "MANŹELSTVÍ" nechte prosím na pokoji.

Mimochodem manželství pro LGBT páry (trojky, čtyřky ....) považuji za stejný nesmysl, jako když když se pan Pospíšil snaží doslova blbnout mé a jiné děti tím, že se narodili jako Evopané a ne jako Češi - zvrácená logika uvažování a snaha o vymývání mozků - ve jméně čeho?!  (nechápu jak tihle lidé mohou být politiky.....)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama