Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2020 23:04:18

pan senátor Fischer a jeho nesmírně závažný apel

pan senátor Fischer a jeho nesmírně závažný apel

...je skutečně obdivuhodné, jakého kompetentního reprezentanta pro řešení problematiky obrany a bezpečnosti si Senát postavil do čela.... https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Senator-Fischer-apeloval-z-CT-Iran-Musime-jednat-suverenne-Takze-j

Pokud Irák rozhodnutím svého parlamentu prohlásil, že žádá odchod cizích vojsk, nechápu jaký právní a morální význam vidí pan senátor v tom, že nás jako "spojence" to nezajímá, protože MY jako "spojenci" jsme se rozhodli, že se Irácký parlament nevyjádřil správně, že my tam máme být…

K šedé kůře pana senátora (a není jediný) jaksi po nervových drahách doposud nepronikl fakt, že oni nás tam jednoduše fakt nechtějí.
Všechno ostatní jsou jenom plané politické floskule (kecy) a vyhýbání se například užitečné diskusi na téma" "co je to vlastně okupace", "co je to mandát OSN".
A jestli je tam nestabilita, pane senátore…pak si ji musí vyřešit národy, kterých se ta nestabilita týká a to nikoliv pod automatickými zbraněmi nás, tedy těch, kteří si neustále myslí, že mají právo diktovat jiným co a jak mají dělat….
Poněkud jsem pousmál nad umělým pocitem hrdosti pana senátora - pokud jsou vojáci AČR (při vší úctě) garanty toho, že Irák s naší pomocí vybuduje moderní ozbrojené síly, pak se Iráčani tak trochu sekli v úsudku……. a pan senátor by měl opravdu oč méně mluvit o to více pracovat na tom, aby moderní ozbrojené síly budovala ČR, její vláda, Ministerstvo obrany a AČR pro občany ČR. Protože zatím to vypadá tak , že za vlekých a "nepříjemných" akvizičních „potíží“ budujeme jen pomocné sbory NATO, přesněji řečeno USA, pro jejich zahraniční operace a mise…..
Kde je podpora domácímu obrannému průmyslu, kde je politická i ekonomická podpora strategických podniků (podniků zvláštního zřetele), kde je zafinancování kybernetické bezpečnosti, kde je vzdělávání v obraně a bezpečnosti, kde jsou síly vycvičené k uzavření státní hranice .....atd. atd.
ÍRÁNSKÝ JADERNÝ PROGRAM je jedna věc,

Iránská jaderná energetika je věc druhá - kdy zajištění elektrické energie pro obyvatelstvo je věc naprosto pochopitelná a potřebná, a zjevný nezájem světového společenství o omezení schopnosti Iránu vyrábět nosiče zbraní hromadného ničení, dnes už schopných zasáhnout cíle v poloměru cca 2 500 km, je věc třetí, a pro mou maličkost nejvíce nepochopitelnou.

Pan senátor se zcela správně zabývá otázkou lidských práv v Iránu - bohužel zůstal někde na začátku svého duševního úsilí. Tedy několik rozšiřujících informací - že se se ženami v zachází různým až hrůzným způsobem nejen v Iránu, ale třeba i v Saudské Arábii, v Palestině, v Agfganistánu...nebo taktéž Indii…je pravdou.
Ale stejnou pravdou je dnes už bohužel i to, že k tomu dochází i v řadě islamismem zamořených měst na západ od nás, a už nejen v "No Go" zónách, ale že se geometricky zvyšuje počet násilných případů, kdy stejným způsobem zachází "syrští siroctci" madam Merkelové a Šejdrové, nelegální migranti s řadou evropských žen, z nichž mnohé za to již zaplatili životem. A pane senátore - fakt si nejsem jist, zda víte, že v sousedním Německu, členské zemi EU, jsou již povoleny například i muslimské mnohoženské pedofilní sňatky ...mám tušení, že je to jaksi zcela proti prvnímu systému Západu ...nebo bylo???
Takže pokud kritika Iránu, pak prosím stejnou kritiku, ba tvrdší neb jde o zradu našich hodnot, i například na adresu Německa, ju...

Padla i zmínka o madam Mogherini.
To je ta paní z Bruselské internacionály, která zpracovala naprosto geniální, i před premiéry členských zemí utajovanou a následně nedoceněnou "Evropskou bezpečnostní politiku" - té ve které řeší hašení ohnisek napětí v Asii a Africe - té Africe, kterou EU doslova na stříbrném podnose darovala Číně (nebo sem tam eventuálně něco rozsekala na maděru ...Libyi) a jejímž obyvatelům "umožnila" díky "zrušení" bruselských celních bariér svobodně prodávat své produkty na astronomicky dotovaný evropský potravinový trh (například) a tak přispívá ke snížení jejich migračně nebezpečné chudoby????
....opravdu jsem moc rád, že tahle paní je pro Vás bezpečnostní autorita, už vím odkud vítr vane :-).

Pane senátore, pokud se obdivuhodně zaobíráte i jadernou energetikou v EU, respektive ČR, prosím můžete konkretizovat přesněji, co je podle Vás potřeba našim sousedům vysvětlovat?
Fyzikálně- chemická teorie výroby elektrické energie z jaderného paliva a obecná technologie jaderné energetiky jako taková, je ve vyspělých zemích Západu natolik známa , že to již vysvětlovat netřeba.
Že máme jiný postoj, tedy negativní postoj k "zelenému Gretenismu" Západní Evropy je též dost zřejmé jim i nám, a též není co vysvětlovat.
Že nás naši západní přátelé – snahou o likvidací našich JEZ - chtějí dostat do područí i pokud jde o naši energetickou soběstačnost, to je naopak zcela zřejmé řadě z nás (jak jste na tom Vy nevím :-)) a myslím, že to opět netřeba vysvětlovat.

Jediné co by snad....snad stálo za vysvětlení je, že si "jaderky" prostě postavíme a rozhodneme i o tom, kdo je postaví a NE ŽE MY BUDEME NĚCO PLATIT (pokuty za jejich provoz),
my ji budeme našim lidem dávat zdarma :-) a do zahraničí ji budeme prodávat za ekvivalent ryzího zlata….to byste snad našim přátelům vysvětli mohl, eventuálně, jako projev dobré vůle byste při jednání mohl rozdávat (i sobě) jodové pastilky - jako celkem bezbolestnou prevenci proti předposranosti

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama