Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2015 9:01:52 - RudolfRout

Kdy dojde v resortu obrany k reorganizaci?

Hezký den, chtěl jsem se zeptat a vy se můžete dnes zeptat při představování nového NGŠ, kdy dojde konečně k zásadní reorganizaci GŠ a MO a voj. školství? Vždyť MO má cca 21 tisíc vojáků a bojovníků je cca 5 tisíc. Co se změnilo....na školství ani nehrábli, GŠ tj. hodně přes tisícovku úředníků ve vyšších důstojnických hodnostech + další na MO. Jo na MO vyrobil ministr neskutečné množství náměstků atd., atd. Občané budou platit a platit. Ministra jako každého jeho předchůdce si dobře úředníci a generálové MO zpracovali.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2015 21:53:37 - Ing. Bohuslav Chalupa
Dobrý večer.
Nejsem si zcela jistý tím, co si představujete pod pojmem "zásadní reorganizace ˇGŠ a MO".
Pokud jde o mou práci a práci mých kolegů ve Výboru pro obranu PSP ČR, pak Vás mohu ujistit, že jsme si velmi dobře vědomi nejen skutečností, které uvádíte ve svém dotazu, ale máme k dispozici celou řadu dalších poznatků. V této chvíli je zpracovávána Koncepce výstavby AČR a až bude "na stole", bude se jí Výbor pro obranu velmi podrobně zabývat, mimo jiné. Řada souvisejících nových legislativních norem byla přijata a řada je připravována.

Pro úplnost - armáda, stejně tak jako ostatní bezpečnostní složky, ostatně jako my všichni, existuje v prostředí velmi rychlých změn, rychle a zásadně se měnícího bezpečnostního prostředí, nových technologií, kybernetických a jiných hrozeb atp. Hovořit o jakési zásadní (definitivní) reorganizaci je v těchto souvislostech, dle mého názoru, nepřesné a nesprávné. Armáda, a nejen ona, bude nucena se "reorganizovat" trvale v souladu s již popsaným měnícím se prostředí, ve kterém působí a bude působit. Přes vysoké nároky, které to bude klást jak na samotné vojáky, tak na aparát MO věřím, že armáda své úkoly, s potřebnou podporou politiků a občanské veřejnosti zvládne.
Víte, krátce po zahájení svého poslaneckého mandátu jsem si kdesi, ve vojenském prostředí, vyslechl konstatování ve smyslu (paráfrazuji): "vás si také omotáme kolem prstu".
Ujišťuji Vás, stejně tak jako tehdy onoho důstojníka, že mne si nikdo kolem prstu omotávat nebude. 

S pozdravem
B. Chalupa