Ing. Dana Balcarová

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2019 6:28:00

Klimatickou změnu musí Evropa řešit společně

Klimatickou změnu musí Evropa řešit společně

Generální ředitel pro oblast klimatu Evropské komise Raffaele Mauro Petriccione na pozvání předsedkyně Výboru pro životní prostředí Dany Balcarové diskutoval s poslanci a senátory o evropské vizi Čistá planeta pro všechny.

 „Vize má odstartovat kvalifikovanou diskuzi v celé EU o nezbytných opatřeních v souvislosti s klimatickou změnou a umožnit, aby EU přijala do začátku roku 2020 nové cíle dle Pařížské dohody. Vize Čistá planeta představuje prosperující, konkurenceschopnou a klimaticky neutrální evropskou ekonomiku, které chce EU dosáhnout do roku 2050,“ uvedla Balcarová.

„Dnes jsme s panem Petriccionim, poslanci i senátory debatovali o strategické vizi Čistá planeta pro všechny a o postoji Vlády ČR ke klimatickým změnám. Pana Petriccioniho jsem pozvala poté, co vědecký klimatický panel IPPC zveřejnil zprávu o tom, že klimatická změna postupuje mnohem rychleji a následky mohou být dramatické,“ uvedla v úvodu tiskové konference Pirátka Balcarová.

Raffaele Mauro Petricciani následně zdůraznil, že klimatické změny budou mít dopad na celou společnost. Evropa potřebuje reagovat, i když sama celý proces nezvrátí – ukáže ale cestu ostatním. Evropská komise proto představila analýzu toho, co EU může proti změnám podniknout. Studenti, kteří před nedávnem protestovali za opatření proti změnám klimatu, budou v roce 2050 padesátníci a kvalitu jejich života ovlivní právě to, jak se ke změně postaví současná vláda a politici.

„K výzvám klimatické změny se musí Evropa postavit společně. Bohužel, česká vláda se v oblasti klimatu chová nezodpovědně a riskuje naši budoucnost. Obávám se, aby nás její kroky neuvrhnuly do izolace a ustrnutí v současné pozici energetického skanzenu,“ zdůraznila Balcarová a dodala: „Na zítřejší schůzi Piráti navrhli pevné zařazení bodu, během kterého budeme žádat vládu o stanovisko k opatřením proti klimatické změně. Chceme, aby vláda jasně deklarovala svůj postoj a do měsíce Sněmovně předložila informace o konkrétních krocích reagujících na klimatickou změnu.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama