Ing. Dana Balcarová

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2019 6:31:00

Pardubičtí radní najednou obrátili

Pardubičtí radní najednou obrátili

Komentář na facebookovém profilu k udělení emisní výjimky pro chvaletickou elektrárnu

 V únoru Piráti spolu s veřejností dokázali přesvědčit většinu pardubických zastupitelů, aby se postavili proti žádosti o výjimku pro chvaletickou elektrárnu. Krajský úřad ale nyní výjimku elektrárně Pavla Tykače povolil, jen s drobnými omezeními. A pardubičtí radní? Najednou obrátili a postavili se proti oficiálnímu postoji města starému jen pár měsíců.

„Rozhodnutí Krajského úřadu Pardubického kraje je jen důsledek novely zákona o ochraně ovzduší, který výjimky povoluje a kterou v roce 2018 předložilo Ministerstvo životního prostředí. Piráti k novele podali pozměňovací návrh rušící možnost udělování výjimek pro velké uhelné elektrárny od roku 2025, aby měl průmysl čas se na nové limity připravit. Pro pirátský návrh jasně hlasovali pouze poslanci KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Je žalostné, že většina poslanců KSČM, hnutí ANO a ČSSD se vyslovila proti návrhu navzdory svým předvolebním slibům, že budou podporovat odklon od uhelné energetiky. Svým slibům dostála ODS, která již před volbami výjimky podporovala a hlasovala proti návrhu, stejně jako SPD,“ doplnila pirátská poslankyně Dana Balcarová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama