Ing. Dana Balcarová

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2018 22:05:00

Přes dvě třetiny lidí v ČR trpí znečištěním ovzduší a situace se zhoršuje

Přes dvě třetiny lidí v ČR trpí znečištěním ovzduší a situace se zhoršuje

Evropská komise chce zlepšit koordinaci boje s emisemi a upozorňuje na dlouhodobá porušování pravidel v oblasti ochrany ovzduší. Proto stojí za veřejnou debatou Clean Air Dialogue, která se dnes pořádala v Evropském domě v Praze.

Evropská komise chce zlepšit koordinaci boje s emisemi a upozorňuje na dlouhodobá porušování pravidel v oblasti ochrany ovzduší. Proto stojí za veřejnou debatou Clean Air Dialogue, která se dnes pořádala v Evropském domě v Praze, a které jsem se také zúčastnila. I přes všechno, co na debatě zaznělo, zůstávají stále nezodpovězené otázky.

Podle zprávy o životním prostředí za rok 2017 bylo loni znečištěním ovzduší zasaženo 68 procent obyvatel, což vedlo k předčasným úmrtím 5700 lidí. To je dokonce ještě horší situace než v roce 2016. Na znečištění ovzduší upozorňuje i nedávno vydaná zpráva OECD. Piráti mají odvahu prosazovat i nepopulární kroky, jako je vyšší zdanění uhlí, přijetí antifosilního zákona a dodržování emisních limitů velkých uhelných elektráren a průmyslových podniků. A měli bychom také pomáhat domácnostem přejít na alternativní paliva. Bezbolestné to nebude, ale stavíme se k problému znečištění ovzduší čelem. Průběžně vedeme dialog nejenom s experty, ale i s širokou veřejností.

Dana Balcarová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama