Ing. David Vodrážka

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2011 19:10:51

Běloruské demokraty jsem přijal několikrát

Běloruské demokraty jsem přijal několikrát

Včera jsem si v LN s úsměvem přečetl komentář Zbyňka Petráčka, týkající se mého působení v politice, konkrétně v zahraničním výboru sněmovny.

K osobnímu hodnocení nepovažuji za vhodné se vyjadřovat, je to autorův názor. Nicméně musím odpovědět na otázky, které v článku jsou.

Ptá se, proč jsem nepodpořil běloruskou opozici či se nevyjádřil k porušování lidských práv v dalších zemích. Rád proto Zbyňku Petráčkovi touto cestou sděluji, že představitele demokratických sil v Bělorusku jsem v roli místopředsedy ODS několikrát přijal. V listopadu, krátce před posledními prezidentskými volbami, jsem rovněž navštívil Minsk, abych podpořil opoziční kandidáty a zúčastnil se jak předvolebních akcí, tak i tiskových konferencí a soukromých jednání. Na půdě zahraničního výboru jsem dále navrhoval posílit finanční podporu pro demokratizační projekty Ministerstva zahraničních věcí ČR nebo jsem předložil usnesení, které tvrdě odsoudilo situaci v Barmě.

A nejde jen o lidská práva. V článku kritizuje mou údajnou nečinnost. A přitom jen v tomto týdnu jsem se setkal se sedmi velvyslanci ze zemí, jako je Německo, Rusko, Čína či předsednické Maďarsko. Jednal jsem o ekonomické spolupráci, obchodních dohodách nebo i lepším dopravním spojení. Nevyhnuli jsme se ani "evergreenům", jakými jsou rozšíření Evropské unie či schengenského prostoru.

O všech těchto aktivitách vydávám pravidelně tiskové zprávy. Respektuji, pokud nejsou pro "mainstreamová" média dostatečně atraktivní. Ale nemohu respektovat to, aby byly psány očividné nepravdy. Prosím tedy pana Petráčka, aby dříve, než začne útočit, si vždy ověřil fakta.

Ing. David Vodrážka, člen oblastní rady a poslanec PČR

Publikováno v Lidových novinách
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama