Ing. David Vodrážka

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2010 11:15:00

Rekord v kočárkiádě padl

Rekord v kočárkiádě padl

Uprostřed horké volební kampaně jsme na chvíli přišli na docela jiné myšlenky.

Den matek, příjemné počasí, čtrnáct českých měst, velmi neobvyklý sport. ODS připravila tzv. vycházkový závod pro rodiče s kočárky, kdy hlavním cílem bylo projet během dvou hodin stanovený úsek v délce 1,6 km. Před pěti lety, kdy se jelo poprvé v Olomouci si pořadatelé slibovali, že postupně nalákají co nejvíce účastníků. Letos se zapojilo již 14 měst a celkem se zúčastnilo na 1800 kočárků.

„Snad po celé republice dnes maminkám, tatínkům i dětem počasí přálo. Uprostřed horké volební kampaně jsme na chvíli přišli na docela jiné myšlenky. Tolik lidí jsem v pražské Stromovce už dlouho neviděl," komentoval dnešní kočárkiádu v Praze první místopředseda ODS David Vodrážka.

Byť se netradiční závody konaly pod hlavičkou Občanské demokratické strany a v řadách závodníků bylo vidět řadu politiků kandidujících ve volbách, více než o politiku tu šlo o příjemnou zábavu. K vidění byly běžné kočárky, ale také speciály vybavené na dlouhé tratě.

Jak už bylo řečeno, nebylo důležité projet trať první, ale dorazit v co největším počtu. Šlo přeci jen o recesi a zpestření ostré volební kampaně. Letos se dokonce podařilo překonat rekord v celkovém počtu účastníků v jednom městě, kteří dorazili do cíle, přestože si trať vyžádala několik obětí, které únavou skončily na lavičkách a dekách v přilehlých parcích. Nejvíce, a to 222 kočárků si zapsala Olomouc a překonala tak vlastní dva roky starý rekord.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama