Ing. David Vodrážka

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2011 19:59:00

Vojenským zásahem přebírají spojenci odpovědnost za další vývoj v Libyi

Vojenským zásahem přebírají spojenci odpovědnost za další vývoj v Libyi

V reakci na přijatou rezoluci Rady bezpečnosti OSN a zahájení vojenské operace v Libyi vyjádřil David Vodrážka, předseda zahraničního výboru, obavy z dalšího vývoje v této zemi.

"Tím, že někteří členové NATO naplňují rezoluci a realizují vojenský zásah vůči krutému Kaddáfího režimu, zároveň jednoznačně přebírají odpovědnost za jakýkoliv další vývoj v této zemi – a nepřímo jej převezme i ČR. Je možné, že zásah povede k pádu libyjského režimu. Víme však, co bude dál? Jistou rezervovanost vůči nadšení z vojenské operace mám především z principielních důvodů, svou roli hrají i bezpečnostní, politické a ekonomické argumenty," vysvětluje David Vodrážka.

Ten již dříve odmítnul možnost jednostranného zásahu proti režimu Muammara Kaddáfího bez mandátu RB OSN a jasné podpory z okolních zemí. Schválením rezoluce se situace zásadně změnila, nicméně zásah přišel podle Davida Vodrážky pozdě a budí celou řadu otázek. "Tušíme, kdo by hypoteticky převzal po M. Kaddáfím vládu? Neotevřeme tím dveře silám daleko nebezpečnějším? Vojenský útok bude nyní velmi rozbouřený region ještě více polarizovat a může stále nastat situace, kdy se nepřátelství obrátí vůči vnějšímu nepříteli. Velmi se proto obávám, že i když byl zásah pravděpodobně nezbytný, udělá více škody než užitku," uzavírá David Vodrážka.

Ing. David Vodrážka, člen oblastní rady a poslanec PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama