Ing. Dita Charanzová, Ph.D.

  • BPP
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2016 12:58:00

Nad některými otázkami studentů jsem se pěkně zapotila

Nad některými otázkami studentů jsem se pěkně zapotila

Europoslankyně Dita Charanzová vyhlásila soutěž pro studenty středních škol, jejíž vítězní třídy se letos na podzim podívají do evropských institucí v Bruselu či Štrasburku.

„V Evropském parlamentu jsem už řadu studentů přivítala. Vždycky to bylo moc fajn setkání, bavilo mne, kolik toho studenti o EU vědí a musím říct, že nad některými jejich otázkami jsem se taky pěkně zapotila, ale vždy to bylo to prima, říká Dita Charanzová. Studenti se díky exkurzi podívají do prostor EP, kam by jinak neměli možnost přijít, dostanou se jim základní informace o fungování evropských institucí a samozřejmě následuje také diskuze, kde se mohou zeptat na vše, co je zajímá. „Zapojení mladých lidí do evropské problematiky, prohloubení jejich znalostí v této oblasti a možnost na vlastní oči vidět, kde a jakým způsobem EP zasedá a rozhoduje, považuji za strašně důležité,“ říká europoslankyně.

Zadání soutěže je poměrně široké, vyzývá studenty, aby se zamysleli nad tím, co pro vás znamená Evropská unie, co by znamenat měla, jak si EU představujete do budoucna, co by mohla Unie dělat lépe. „A protože žijeme v digitálním věku, nechceme po studentech nic jednoduššího, než převést nápad do stručně digitálního vzkazu. Třeba tak jak by mohl fungovat na sociálních sítích, ať už jako text na facebooku, obrázek na instagramu nebo třeba video na vimeo.com atd. Invenci se meze nekladou, využít mohou jakýkoli formát, který je napadne,“ říká Dita Charanzová. 

Zapojení mladých lidí do evropské problematiky, prohloubení jejich znalostí v této oblasti a možnost na vlastní oči vidět, kde a jakým způsobem EP zasedá a rozhoduje, považuji za velmi podstatné. Pro výběr třídy, které bychom zajistili exkurzi, jsem zvolila způsob jednoduché soutěže, jejíž pravidla zasílám níže. Byla bych velmi ráda, pokud byste tuto nabídku postoupili svým studentům. Na podzim tohoto roku bych pak ráda v Bruselu či Štrasburku přivítala tři třídy, jejichž příspěvky do soutěže vyhodnotíme jako nejúspěšnější.

Podmínky soutěže naleznete v přiloženém souboru:

Soutez_EP_zadani.pdf

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama