Ing. František Bradáč

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2015 13:24:20

Máme se bát imigrantů i na Vysočině?

Máme se bát imigrantů i na Vysočině?

Evropu zasáhla vlna imigrantů, nejvíce „trpí“ jižní státy. Také v České republice nelegálních imigrantů přibývá.

Za loňský rok se pokusilo nelegálně překročit české hranice 4153 lidí, většina neměla povolení k pobytu. Celníci od začátku roku dokonce i na Vysočině zaznamenali několik uprchlíků. Kontrolují totiž kamiony a autobusy na dálnici D1 u Velkého Meziříčí. Pomocí speciálních rentgenů jsou schopni odhalit například člověka schovaného v přepravní bedně. To je jeden ze způsobů, jak se běženci přepravují. V některých případech se dostanou do kamionů bez vědomí řidiče, někdy jsou převážení za úplatu.

Česká republika a s ní Vysočina je ve většině případů tranzitní zemí. Přes nás utíkají lidé z Libye, Kosova a Sýrie dál na západ. Česká republika se nemusí obávat masivního přísunu imigrantů. Přesto však mezi lidmi pozoruji vzrůstající negativní názory a obavy. Nelze zavírat oči před tím, co řeší zbytek Evropy.

Evropská unie musí podle mého nastavit přísnou imigrační politiku na integraci migrantů v Evropě, ale přitom respektovat náboženské svobody. Evropská unie a také Česká republika by měla přijímat skutečné uprchlíky, a ne migranty ekonomické. Pomoci bychom měli těm, kteří utíkají před válkou, těm, kteří jsou ohroženi na životě.

Vždyť v minulosti z naší země utíkaly tisíce lidí, kteří byli v zemích na Západě přijati. Přijímání uprchlíků musí být dobrovolné, nikoliv nařízené povinně.

František Bradáč, senátor

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama