Ing. František Bradáč

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2017 13:01:55

Rychlíky do Křižanova vrátí jen domluva všech zainteresovaných

Rychlíky do Křižanova vrátí jen domluva všech zainteresovaných

V Křižanově od prosincové platnosti nového jízdního řádu nestaví určitý typ rychlíků. Lidé jsou naštvaní, po Vánocích dokonce demonstrovali.

Pokud se rychlíková zastávka neobnoví, hrozí, že například lidé z Meziříčska a Křižanovska při cestě do Brna přesednou na auta a k vlakům už se nevrátí.

Kraj zřejmě udělal chybu, že díky změně koncepce veřejné dopravy dal volné ruce ministerstvu dopravu k tomu, aby upravilo jízdní řád rychlíků bez zastávky v Křižanově. Vedení kraje celou věc přenáší na ministerstvo dopravy, ale podle mě není čas na rozepře politiků. Měli bychom najít řešení spolu s místní iniciativou, s vedením městyse Křižanov a dalších obcí a měst, o jejichž obyvatele jde.

Nevím, zda je vhodné svolávat demonstrace. Teď spíš pomůže hledat způsob, jak podle zákona a bez rozbourání jízdního řádu obnovit zastavování aspoň některých rychlíků. Cestování vlakem je hlubší téma. Motivace lidí k tomuto typu dopravy je v naší zemi minimální, zvlášť na kratší vzdálenosti. Důvodem je jednak samotná pohodlnost lidí a touha po rychlosti, ale i neefektivní propojení jednotlivých typů dopravy (číst dál)

Proto by Kraj Vysočina měl nyní věnovat zvýšenou pozornost přípravě dokumentu Veřejná doprava Vysočiny. Je to jedna z šancí, jak přilákat na převážně venkovskou Vysočinu nové obyvatele, kterým ulehčíme dopravu do práce či do školy – i kdyby to mělo být za hranicemi našeho kraje.

Ing. František Bradáč, senátor za Žďársko (KDU-ČSL)
(text byl zaslán do redakce Novin Kraje Vysočina)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama