Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2020 15:54:00

O stavu české politiky a společnosti před víkendem

O stavu české politiky a společnosti před víkendem

Komentář na facebookovém profilu k událostem na politické scéně.

1. cokoli se omete okolo Zemana, smrdí. Naposledy jeho pomatený projekt z minulých staletí - kanál Dunaj - Odra - Labe. Policie začala prověřovat firmu Aquatis a Sweco kvůli podezření z manipulace veřejných zakázek. Jsou to titíž lidé, co spočítali, jak se nám Zemanův kanál "vyplatí" a Babiš se snaží na tomto nesmyslu odpoutat pozornost od svého covidového fiaska.

2. Kellner coby nový znovumajitel ujišťuje občany, že Nova bude vzorem novinářské etiky a serióznosti. Kdyby bylo 1. dubna, tak bych tomu rozuměl. Jako vtip dobrý.

3. Babiš se ve Sněmovně, kterou shodně s gaunerem Leninem/ Uljanovem označuje za žvanírnu, zapletl do covidových vln. Pod tlakem svého covidového fiaska nejvíc žvaní prokazatelně on.

4. Pražský primátor Hřib se vypraví pomáhat do nemocnice. Praze Hřibova nepřítomnost vadit nebude. Možná, že si nikdo ani nevšimne, že chybí. Jeho nečinnost v řízení města vede mnohé k názoru, že Praha tak nějak může fungovat i bez primátora.

5. Ministři vlády stále více peskují lidi za neukázněnost v jejich boji proti covidu. Sami káží vodu, ale pijí víno. Potom ať se nediví. Snad i Prymula, Faltýnek a další znají přísloví "jaký pán, takový krám".

6.Penzijní účet se propadl do deficitu přes 30 miliard korun. Kdysi se jeden socialista v éře Topolánkovy vlády divil, proč to řešíme teď, když to nastane až za 30 roků. Nenechal si vysvětlit, že těch "za třicet roků" může přijít už zítra. Až se česká ekonomika odpojí od kapaček, tak na penzijním účtu bude fičák jako hrom. Hlavně, že zrušili 2. pilíř, navýšené DPH na stabilizaci systému prožrali na populistických gestech. I teze podivína Špidly, že se průběžný penzijní systém vždycky udrží, bere za své. Navíc jeho "zdroje jsou" atakuje realitu, že "zdroje nejsou". Takže vážení penzisté - Líp už bylo! (i v roce 2011).

7. Jsem zvědavý, jestli bude česká justice tak nekompromisní v kauze demonstrace chuligánů na Staroměstském náměstí. Jestliže za minulého nouzového stavu napálila hladovému bezdomovci za krádež několika housek šest roků, tak předpokládám, že například za napadení policistky by měla napařit doživotí.

8. Kolik roků tipujete, že bude trvat soud s nadlesním z Lán? Osobně to vidím tak, že definitivního osvobozujícího rozsudku se jeho šéf ani nedožije.

9. Jedna pozitivní zpráva na víkend - metalovaná fraška na Hradě nebude. Pražská vrchní hygienička Jágrová si může oddychnout. Ztrapnění s povolením frašky se ruší, nebo odkládá.

10. Líp už bylo, zapametajte si to. Bylo!!!!

11. Nevíte, kam se vypařila Švihlíková? Její entiekonomické názory mně začínají chybět.

Takže to byla moje nefotbalová jedenáctka na víkend. A prosím, konečně už začněte věřit, že další parta ve vedení českého fotbalu opravdu, ale opravdu, už nebude krást.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama