Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.06.2016 12:02:21 - mraz

Pracovní morálka ve sněmovně

Pracovní morálka ve sněmovně je tristní. Proč se neustanoví nějaká pevná pracovní doba, kdy budou muset být poslanci ve sněmovně a kdy se mohou věnovat práci v regionech, na přípravách zákonů nebo co vlastně děláte. Je mi jasné, že zahraniční cesty nejde vždy naplánovat dopředu, ale většina omluv je z osobních či zdravotních důvodů. Proč třeba poslanci nemusí dokládat neschopenky? A proč si osobní věci nevyřizují ve svém volnu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.08.2016 10:11:04 - Ing. František Laudát
Pokud by někdo prosadil pevnou pracovní dobu ve Sněmovně, ta by neschválila nic. Až na vzácné výjimky, i nejméně pracovití tráví v budově Sněmovny více času, než je v průměru 8.5 hodiny. Vlastní jednání Sněmovny je pouze špičkou pracovní náplně. Myslím, že je asi 17 výborů, podvýborů je možná ještě 2x tolik, potom jsou pracovní skupiny,,skupiny přátel různých zemí, komise, semináře a konference k připravovaným zákonům atd. Na práci ve volebních regionech je vyčleněno pondělí. To tedy stanoveno je. Nepodléhejte příliš médiím. Ta spíš selektivně hledají úlety poslanců, excesy atd. O těch, co se věcem věnují, moc nepíšou. Ale takhle to funguje na celém světě. Těžko postižitelné je, že ve Sněmovně poslanec pobírá stejný plat, ať pracuje, nebo se jen veze. Když mně před časem jeden známý říkal, že v Parlamentu nic neděláme, jen sedíme, říkal jsem mu: "I když připustím, že tady poslanec či poslankyně nedělá vůbec nic, jen pasivně sedí v lavici, ani potom nemusí být v pohodě. Zkuste si doma či v hospodě sednout do místnosti, kde probíhá několikahodinová hádka".