Ing. Hana Doupovcová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2013 10:31:57

Jaké jsou potraviny v českých obchodech

Jaké jsou potraviny v českých obchodech

O kvalitě a budoucnosti potravin v českých supermarketech...

Také si myslíte, že kvalita potravin prodávaných v českých obchodech mnohdy neodpovídá jejich ceně?

Není týdne či měsíce, abychom se nedozvěděli další alarmující fakta týkající se kvality potravin v obchodech. Český spotřebitel prý slyší pouze na nízkou cenu a kdybychom si připlatili, byla by údajně nabídka hned lepší. Proč se však dají koupit v sousedních zemích za levnější ceny kvalitnější potraviny než u nás? Nejsme jediní, kdo hledá co nejvýhodnější cenu. Zdá se mi však, že v jiných zemích si nikdo nedovolí prodávat to, co u nás. Sankce jsou citelnější a tedy účinnější.

Stát je tím, kdo má chránit zdraví a bezpečnost svých občanů - kvalita potravin postřehnutelná pouhými smysly je jedna věc, zdravotní nezávadnost druhá. Ministerstvo zemědělství chystá nový zákon o potravinách a zřejmě začne opět spor o kompetence při dozoru nad potravinami. Podle mých zkušeností patří supervize v tomto směru jednoznačně zdravotníkům.Oni musí při podezření na příznaky onemocnění dát do pohybu zdravotní dozor.

Nezajímá mne, jak si ministři rozdělí svoje sféry vlivu, chci aby v obchodech byly zdravotně nezávadné potraviny. Etanolová aféra byla výstrahou…

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama