Ing. Hana Doupovcová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2013 15:23:51 - Klára S.

reforma ZŠ

Hodně se teď mluví o reformě základného školství. Mohu se zeptat, jakou reformu byste volila Vy? Souhlasíte se současným záměrem? Kdo na ni pracuje? Jen politici? Mě osobně přijde reforma vhodná, jen mám obavu o její efektivnost. Kde budou školy brát na nové učitele jazyků? A jak malým dětem vysvětlíte zlomky? Já osobně mám již nyní problém s tím, že se dítě učí jazyk od 3 třídy, kdy ale ještě neví, co jsou slovesa, pod. jména…., jak mu mám pak něco vysvětlit v aj? Musím mu nejdříve vysvětlit slovní druhy v čj, což se ve škole ještě neučí!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2013 11:44:42 - Ing. Hana Doupovcová
Dobrý den, Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

v současné době je problematika reformy připravována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, které je za vzdělávání v naší republice zodpovědné. ČSSD má však také řadu odborníků a to i z řad nepolitiků, kteří se otázkou velmi aktivně zaobírají. Je však třeba vnímat, že nejsme vládní stranou a jen velmi stěží se nám daří prosazovat vlastní návrhy do realizace. Ve Vašem dotazu je spousta připomínek a podnětů z každodenního života ve školách, které řeší jak rodiče, učitelé, tak i ředitel školy. Všemi těmi problémy se line jako červená nit – komplexní nedostatek financí ve vzdělávacím systému naší země. V loňském roce bylo například na vzdělávání vydáno pouze 4,5% HDP, což nás v žebříčku 34. zemí OECD řadí na předposlední místo v tabulce výdajů do školství. Přitom průměr vyspělých zemí je někde kolem 6,1% HDP. Sociální demokracie vždy prosazovala zvýšení investic do vzdělávání, protože je našim cílem vychovávat vzdělané a celosvětově konkurence schopné jednotlivce.