Ing Hana Jandová

  • TOP 09
  • Praha 12
  • infrastruktura
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2015 22:18:17

Postřehy z 2. zastupitelstva - část první

Postřehy z 2. zastupitelstva - část první

17.2.2015 proběhlo v pořadí již druhé Zastupitelstvo městské části Praha 12. Začátek byl i přes poměrně rozsáhlý program až od 16 hodin, a tak se jednání protáhlo až do druhého dne, téměř do jedné.

  Hlasování o prvních bodech programu jasně ukázalo, že koalice ANO, ČSSD, Změna pro Prahu 12 ( KDU-Čsl a nazávislí ) může s téměř stoprocentní jistotou počítat se všemi třemi hlasy KSČM .

 Paní starostka Daniela Rázková často porušovala jednací řád , což brala opozice s nadhledem . " Odplatou " jí bylo měření času jednotlivých vystoupení jejích zástupců  na stopkách a striktní požadavek na dodržení času daného jednacím řádem.

Co vše vzalo za své ..

 - Deklarace starostky z jejího představení v lednových Novinách Prahy 12 : " Budu usilovat o to, aby byl v zásadních otázkách konsensus napříč politickým spektrem. Bez ohledu na to, jestli s tím přišli koaliční partneři nebo opoziční zastupitelé. Politika z mého ženského pohledu znamená dát dohromady názory všech a vybrat potom ten nejlepší. " ,  vzala rychle za své při stanovení počtu členů výborů zastupitelstva a jejich volbě.

V zastupitelstvu je totiž 7 klubů, přesto stanovila koalice počet členů výborů na 5 a 7 včetně tajemníka z řad zaměstnanců úřadu. Finanční výbor je sedmičlenný , kontrolní výbor dokonce pětičlenný, stejně jako nově zřízené výbory -  pro kulturu a pro výchovu a vzdělávání . Žádného zástupce ve výborech nemá ODS. TOP09 a Zelení pouze v některých. A k čemu jsou výbory zastupitelstva ustanovovány : " Výbory jsou poradními orgány zastupitelstva. Jejich úkolem je připravovat stanoviska k důležitým otázkám, které jsou zastupitelstvu předkládány k rozhodnutí. Vykonávají svou činnost jen na úseku  samostatné působnosti městské části."

- Citace z programového prohlášení : Zajistíme zastoupení občanů v odborných komisích , aby mohli účinněji ovlivňovat veřejné dění ". A tak zrušili  Komisi pro výchovu a vzdělávání , ve které pracovalo přes 20 lidí , a nahradili ji pětičlenným výborem.

- Bod č. 6  Novelizace jednacího řádu výborů Zastupitelstva - byl stažen , protože během projednávání nebyl schopen předkladatel vysvětlit , který odstavec nového jednacího řádu zajištuje , že výbory budou veřejné, jak bylo napsáno v důvodové zprávě ?! 

Ve věci výborů tedy koalice  konsensus nehledala , názory opozice a ani veřejnosti  jí nezajímají a kontrolovat se bude nejlépe sama !






 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama