ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2014 16:50:46

Konstruktivní dialog namísto osobních útoků

Konstruktivní dialog namísto osobních útoků

Zástupci Rekonstrukce státu se potkali s Ivanem Pilným

Obě strany se dohodly na koordinovaném společném postupu, setkání nad zákonem o zveřejňování smluv na internetu budou pokračovat.

Konstruktivní dialog namísto osobních útoků. Tak vypadá dohoda, kterou na včerejší neformální schůzce učinili zástupci Rekonstrukce státu Pavel Franc (Frank Bold) a Oldřich Kužílek (Otevřená společnost) s poslancem hnutí ANO a předsedou sněmovního hospodářského výboru Ivanem Pilným.

Rekonstrukci státu se nelíbil právě postup hospodářského výboru, který doporučil k dopracování zákon o zveřejňování smluv na internetu. Za iniciátora tohoto postupu pak označila právě Ivana Pilného.

"Včera jsme si slíbili, že povedeme kultivovaný dialog, nikoli agresivní útoky," konstatuje poslanec hnutí ANO. "Zástupci Rekonstrukce mi pak co nejdříve pošlou alternativní možnosti řešení dopadů zákona pro ekonomické subjekty vlastněné státem nebo městy," dodává Pilný.

Nad návrhem by se měli zástupci Rekonstrukce a poslanec Pilný znovu sejít. Opřipomínkovat by jej měl i Svaz průmyslu a Hospodářská komora ČR.

"Pokud se dohodneme na kompromisu, a já věřím, že ano, tak nic nebude bránit tomu, abych pozměňovací návrh přednesl svým kolegům na hospodářském výboru sněmovny," dodává Ivan Pilný.

Zástupci Rekonstrukce státu pak chtějí další legislativní otázky a problémy související se zákonem o zveřejňování smluv na internetu probrat s ostatními příslušnými poslaneckými výbory.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama