Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2021 22:45:00

Lidi musí být motivováni, aby se vyplatilo do práce chodit

Lidi musí být motivováni, aby se vyplatilo do práce chodit

Projev na 96. schůzi Poslanecké sněmovny dne 1. 4. 2021 k návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 438/2020 Sb., o úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii a o změně zákona č. 187/2006 Sb.

Vaším prostřednictvím panu poslanci Juřičkovi. Máme zde návrh na 80 %, jestli si dobře pamatujete, tak z dílny paní ministryně první nápad byl na 100 %. A já plně respektuji a rozumím požadavku podnikatelů, protože samozřejmě lidi musí být motivováni, aby se vyplatilo do práce chodit. Ale těch 80 % považuji za poměrně přijatelný kompromis. Víte, podnikatelé myslí na svoje podnikání a rodiče potřebují být s dětmi a mít možnost se o ně postarat. Já jsem přesvědčen, že tento krok je vstřícný v tom, že respektuje podnikatele a současně nevystaví sociální tísni rodiny. Věřte, že skutečně ta doba není lehká pro řadu rodin, je složitá v tom, aby dokázali přežít. A kompromis mezi rodinou, prací, starostí o dětí a podobně - ti, co mají malé děti, jsou si toho plně vědomi a já jsem rád, že tento návrh je kompromisní a má většinovou podporu v Poslanecké sněmovně, protože skutečně musíme myslet na to, a tady souhlasím i s kolegyní Hyťhovou ohledně toho, že to musíme propojit s docházkou dětí do škol. Ale není možné obětovat prostě rodiny s dětmi, aby se sociálně propadly, protože ta cesta zpátky do normálního života, až se to vrátí do normálu, by byla složitější, komplikovanější, dražší a o mnoho bolestivější. Takže já všem, kteří tento návrh zákona podporují, za to děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama