Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2021 7:41:00

Měli tu ,,drzost“ postavit se komunistickému režimu...

Měli tu ,,drzost“ postavit se komunistickému režimu...

Komentář na facebookovém profilu ke komunismu a jedné knize.

 Chci Vám dnes představit knihu o velké odvaze, ale i o zničených životech dvou mladých lidí, spolužáků a blízkých přátel, kteří měli tu “drzost“ postavit se komunistickému režimu. A vím jistě, že je to jen další z mnoha podobných a neméně smutných příběhů naší minulosti. O to víc mě to utvrzuje v tom, že komunistický režim byl neskutečné zvěrstvo! Jak jinak nazvat režim, který byl schopen mučit, zavírat a vraždit vlastní lidi!

Kniha „Ještě jsme tady – Příběh přátelství v nepřátelské době“ se vrací do 50. let minulého století za Dagmar Šimkovou a Otou Sekyrkou z Písku. Lidé, kteří prokáží nesmírnou odvahu tím, že se rozhodnou pomoci svým kamarádům – zběhům z Československé armády – při jejich cestě za svobodu, za hranice své vlasti. Útěk nevyšel a Dagmar i Ota byli krutě vyslýcháni a odsouzeni za vlastizradu k 14 letům práce v uranových dolech. Smutné na tom je, že je zradili někteří z jejich přátel… Ano, i taková ta doba byla.

Autor knihy, Jan Měšťan z nakladatelství J&M Písek, velmi trefně popsal tuto dobu jako - paralelní svět lidí, kteří vedle nás žili, trpěli a byli odsuzováni za lidskost. Absurdní, a přitom tak nedávno…

Děkuji za tuto knihu.

#nezapomeneme

Všem doporučuji k začtení se...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama