Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2022 20:42:00

Ztráta dítěte je nejtěžší věcí v životě rodiče

Ztráta dítěte je nejtěžší věcí v životě rodiče

Komentář na facebookovém profilu k Perinatálnímu hospici Dítě v srdci.

 Ztráta dítěte, v jakékoliv podobě, je nejtěžší věcí v životě rodiče. V těchto okamžicích je důležité mít se o koho opřít, někoho s kým se to snáze zvládá a někoho kdo ví, jak pomoci.

A tím je spolek Perinatální hospic Dítě v srdci. Oni dokáží pomoci a kromě přímé práce s rodinou při ztrátě miminka také provází třeba během těhotenství, kdy je dítěti diagnostikována život limitující vývojová vada. Samozřejmostí je též vzdělávání odborné veřejnosti. 

Právě oni pořádali velkou mezinárodní odbornou konferenci, která se věnovala modelům poskytování perinatální paliativní péče v českém zdravotnictví a předání praktických materiálů, které se dají okamžitě využít v praxi. Toto téma nepatří k těm veselým, ale je potřebné – protože bolest člověka v něm nesmí zůstat, a nesmí na ni být sám. A tím, co lidé s Dítěte v srdci dělají, právě tuto bolestnou samotu pomáhají nést a zmírnit. Mají můj obdiv a respekt.

A proč spolupracuji s Perinatálním hospicem Dítě v srdci? Před lety jsem byl přizván z Hankou Doskočilovou z Jihočeské Dítě v srdci, z.s. protože jsme oba z Jižních Čech a známe se, a taky proto, že pomáhat tam, kde mohu je pro mě životním posláním. A zbytek o tom proč, si můžete poslechnout v úvodní řeči z této konference.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama