Ing. Jan Horník

  • STAN
  • Karlovarský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2017 9:47:00

ANO a SPO pokoutně ničí krajský venkov

ANO a SPO pokoutně ničí krajský venkov

Krajská vládní koalice pokoutně a potajmu mění střední školství v kraji. Radní pro školství Jaroslav Bradáč (SPO-SPD) pomalu, ale jistě destruuje jednotlivé střední školy a učiliště, v první fázi pod záminkou slučování oborů.

 Je zřejmé, že v druhé fázi na základě ekonomické výhodnosti některé školy a učiliště zmizí z mapy zejména menších venkovských měst, jako se tomu stalo s toužimskou školou, která byla přisloučena ke Střední lesnické škole ve Žluticích. Toto vše radní Bradáč, zřejmě s vědomím hejtmanky kraje Jany Vildumetzové (ANO), provádí bez vědomí některých členů krajské rady.

Předmětné konání přitom nebylo projednáno ani s výborem pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Tyto skutečnosti potvrzují pracovníci středních škol a učilišť napříč krajem, kteří však nechtějí být citováni z obavy z personálního postihu.

Po vypovězení krajské koaliční vlády ve středních Čechách se tak jedná o další z řady bleskových akcí, kterými hnutí ANO destabilizuje liberální demokracii v Česku.

Jan Horník, krajský zastupitel, dodává: “Kvůli takovým praktikám jsme v roce 1989 klíči rozhodně necinkali. Upřímně se děsím toho, jaký svět pro naše děti připravuje ANO a jeho přisluhovači. Je to svět příkazů a zničené demokracie. Opírá se přitom o lidi (Bradáč), kteří nemají ani odborný ani morální kredit takové změny činit.”

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama