Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2016 18:29:00

Můžeme Kovosvitu pomoci se snížením závislosti na ruských trzích

Můžeme Kovosvitu pomoci se snížením závislosti na ruských trzích

Ministr Jan Mládek dnes jednal s majitelem společnosti Kovosvit MAS Sezimovo Ústí Františkem Komárkem o obtížné finanční situaci, do které se tento špičkový strojírenský podnik a jeden z nejvýznamnějších zaměstnavatelů na Táborsku dostal.

Sešel se též s předsedou odborové organizace podniku Jiřím Ryzkou a dalšími zaměstnanci podniku.

"Musím uvést, že je pro mne klíčovým zjištěním, že se vedení společnosti v čele s majitelem Františkem Komárkem postavilo k problému čelem a snaží se situaci stabilizovat. Ministerstvo průmyslu a obchodu může v tuto chvíli Kovosvitu jako významnému exportérovi pomoci s diverzifikací exportních trhů a snížit tak jeho závislost na ruských trzích. Ta je jedním z důvodů současných problémů, do kterých se Kovosvit dostal," uvedl po jednání s vedením firmy Jan Mládek. Proto se jednání účastnil i generální ředitel agentury na podporu exportu CzechTrade Radomil Doležal.

Další formou pomoci podniku, který zaměstnává téměř osm stovek kvalifikovaných zaměstnanců, je podpora jeho účasti na odborných veletrzích a pomoc při získávání dalších odbytišť.

"Hovořil jsem i s odborovým předákem Jiřím Ryzkou a dalšími zaměstnanci podniku. Ti mají samozřejmě starosti s nevyplacenou mzdou za červenec, ale i logické obavy z budoucnosti firmy. Je proto důležité, aby se firmě podařilo opět získat kredibilitu u bank, a pokusíme se jí pomoci i v tomto ohledu," poznamenal po jednání s odboráři Kovosvitu Jan Mládek.

V případě Kovosvitu však odmítl přímou finanční pomoc státu. "Jednalo by se o takzvanou veřejnou pomoc, a ta není s výjimkou černouhelného hornictví, což je případ OKD, v Evropské unii možná," dodal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.        

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama