Ing. Jan Řehounek

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2017 10:52:25

Dostihový spolek vychází vstříc menším stájím

Dostihový spolek vychází vstříc menším stájím

PARDUBICE - Majitelé dostihových koní už nebudou muset sahat hlouběji do peněženky. Pořadatel dostihů na závodišti v Pardubicích, Dostihový spolek, pravděpodobně zlevní přihlášky a zápisné do dostihů.

PARDUBICE - Majitelé dostihových koní už nebudou muset sahat hlouběji do peněženky. Pořadatel dostihů na závodišti v Pardubicích, Dostihový spolek, pravděpodobně zlevní přihlášky a zápisné do dostihů.
„Naše snaha je jasná, chceme dostat na pardubický hipodrom do budoucna více koní.“ řekl člen představenstva Dostihového spolku a náměstek primátora Pardubic, Jan Řehounek. 

Loni na pardubickém závodišti hrozilo, že se kvůli sporům mezi Dostihovým spolkem a nejvyšší českou dostihovou instancí, Jockey Clubem České republiky, nestihnou odběhnout včas první dostihy. Jockey Club totiž předloni touto dobou, kdy se připravuje termínová listiny na další rok, překvapil Dostihový spolek návrhem, aby vybíral méně peněz za 

zápisné a oznámení startujících koní. Letos už požadavek Jockey Clubu Dostihový spolek vyslyšel a majitelům plánuje snížit poplatky ze čtyř procent z celkové dotace dostihu na 3,5 procenta.

"Činíme kroky, aby suma přihlášek a startovného na dráze v Pardubicích byla pouze 3,5 procenta z celkové dotace v dostizích. 

Tímto vstřícným krokem chceme podpořit menší stáje a zastavit pokles startujících koní," řekl ředitel Dostihového spolku Martin Korba.

Pardubické závodiště by tak bylo první v republice, které tyto poplatky sníží. Na ostatních závodištích se drží stále na čtyřech procentech.  Vedení českého Jockey Clubu slevu vítá. "Je to vstřícný krok pro majitele. Snižuje se tím jejich finanční zatížení, které je enormní. 

V Pardubicích se tak přiblížili standardu, který je běžný na ostatních závodištích Evropy", řekl prezident Jockey Clubu Jiří Charvát.  

Ubývající počet koní je v Pardubicích patrný. Například v letošní Ceně Labe, dostihu, který je pro většinu koní odrazovým můstkem do Velké pardubické, se představilo deset koní. 

V překážkovém sprintu, Memoriálu Rudolfa Poplera, bral peníze každý účastník, protože se jich na startu sešlo jenom pět. 

„Pardubice patří mezi nejvýznamnější dostihová závodiště v republice s deseti dostihovými dny za rok. Z pozice jak Dostihového spolku, tak statutárního města, uděláme vše pro to, aby to tak do budoucna zůstalo. Koně a Pardubice prostě patří k sobě.“ dodal na závěr Řehounek.

Zdroj: idnes.cz

Foto: dostihy.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama