Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2014 12:00:00

Manipulátoři za naše peníze

Manipulátoři za naše peníze

Veřejnoprávní Česká televize je placena z tzv. koncesionářských poplatků, tedy zjednodušeně řečeno si ji platíme všichni formou jakési daně ve výši 135,-Kč měsíčně. Máme za to podle zákona o ČT dostávat kvalitní, vyvážený a objektivní obsah vysílání.

Posuďte sami, jak to ČT plní. Vždycky před volbami se strhne mela, ČT si stanoví svoje vlastní kritéria, podle kterých bude organizovat předvolební diskuze a kdo se objeví či neobjeví na obrazovce. A vždycky protestují, většinou právem, malé či nové politické strany, kterým ČT nedovolí vyrůst, protože je jako příliš malé, podle svých kritérií nepustí do hlavních předvolebních pořadů. Je to začarovaný kruh. Když ale vysílání ČT sledujeme pečlivě, zjistíme, že každé pravidlo se dá nějak obejít. Však si určitě vzpomenete na loňskou Velkou pardubickou těsně před parlamentními volbami a plamenný projev legendárního Josefa Váni, když prošel po pádu pěšky cílem. V něm velebil Andreje Babiše, který se o pár dní později stal v podstatě vítězem voleb. A víte, jak se jmenuje pardubické závodiště letos? No přece Agrofert Park. Letos zase ČT kouzlí s výzkumy před komunálními volbami, do Moravcových debat se dostávají stále stejné strany podle údajných průzkumů speciálně pro ČT. Ostatním vstup zakázán. To, že se teď objevily průzkumy, jak by lidé volili ve volbách do Poslanecké sněmovny, ačkoliv budou volit do zastupitelstev obcí, kde kandidují úplně jiné subjekty? Co na tom, že? Co je vám po tom? My máme výzkumy, vy máte smůlu. Agentura Median to takhle vyzkoumala. A tak vlastně všichni nedobrovolně skáčeme, jak Česká televize píská. V tomto případě to je nejen manipulace jako Brno, ale i konflikt zájmů, jaký nemá obdoby. Nějaká stížnost adresovaná Radě ČT je jenom plácnutí do vody.

Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU,

kandidát na starostu Prahy 5

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama