Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2014 13:01:20

Ptáte se, čím jsme odlišní od ostatních ? Rád odpovím.

Ptáte se, čím jsme odlišní od ostatních ? Rád odpovím.

Často od občanů při setkáních dostávám otázku, čím je politické hnuti PRO PRAHU v Praze 5 odlišné a oč je lepší než jiná nová uskupení na Praze 5.

Nejsem vyznavač osobních ataků a podpásovek, nebudu útočit na kandidáty konkurence a raději shrnu, jaká byla naše cesta vzniku a věřím, že tím řeknu voličům mnohem více než tahanicemi s konkurencí.

Nejsem solitér s kandidátkou pro okrasu. Tým lidí, s nimiž kandiduji, vznikal zodpovědně celý rok. Nebyl tedy ušit horkou jehlou ani sestaven z nějakých pochybných kamarádíčků.

Je sestaven z lidí, kteří něco dokázali, kteří se mohou pochlubit reálnými výsledky a veřejnou zodpovědností, což dokládá spousta iniciativ a sousedských projektů, které organizujeme. Na kandidátce najdete lékaře, šikovné živnostníky, právníka, policistu, zaměstnance mnoha profesí, aktivní občany zvelebující veřejný život a sportovní aktivitu v Praze 5. V souhrnu jde o lidi, kteří jdou do politiky prosazovat své stávající životní hodnoty, hájit zájmy lokalit a sousedů a ne si pouze politikou vyplňovat svůj život nebo, nedej Bože, zbohatnout.

Naše kandidátka se odlišuje i tím, že neuhýbá před zásadními, v minulosti často odsunovanými tématy jako je skutečné prosazování bezpečí, razantni postup vůči vandalismu, drogám, gangům a bezdomovectví na veřejných prostranstvích naší Pětky. Nebojíme se bez zbytečných kudrlinek upozornit na nečistotu a hovínka na chodnících, či prosazovat zásadní reorganizaci parkování na Pětce.

Rovněž neuhýbáme před odpovědností za kvalitní školky a prosadíme zajištění přednostních míst pro děti z Prahy 5 v těchto školkách, chceme péči a právni pomoc zdarma našim seniorům, hodláme investovat do čistejší a především bezpečné veřejné dopravy, do bezpečnějších přechodů a skutečně atraktivního a dostupného místního sportovního vyžití.

Vše zmíněné jde uskutečnit pouze se soudržným týmem kandidátů, kteří nezapomínají, kde a s kým ve svém sousedství žijí.

A to vše nás nejvíc odlišuje od konkurenčních stran a hnutí, včetně těch "staroradničních, tvářících se nově, avšak reprezentovaných  starými tvářemi na billboardech ". Ti už totiž často zapommněli, za koho tam vlastně byli zvoleni a za koho jsou tam dnes....

Pokud to vidíte stejně, podpořte nás, prosím !

Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU,

kandidát na starostu Prahy 5

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama