Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2022 12:26:00

Monarchisté usilují o změnu ústavního pořádku, nemají tam co dělat

Monarchisté usilují o změnu ústavního pořádku, nemají tam co dělat

Komentář na facebookovém profilu k výstavě na zámku Zákupy, kterou spolupořádá strana Monarchisté.

 Že státní zámek pořádá výstavu o historické osobnosti, je zcela v pořádku.

Že si jako spolupořadatele přizve konkrétní politickou stranu, čímž ji propaguje (zde Koruna Česká - monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), je zcela nepřijatelné.

Mohl by to Národní památkový ústav, příspěvková organizace Ministerstva kultury České republiky, státem placenému vedení státního zámku Zákupy objasnit?

Představme si, že by třeba státní zámek Třebíč chtěl uspořádat výstavu o tamějším rodákovi Bohumíru Šmeralovi (historicky významná osobnost, předseda sociální demokracie, zakladatel KSČ). A že by si na pozvánku natiskl “státní zámek Třebíč a místní organizace KSČM”. To by bylo řevu a pan kastelán by letěl. A v Zákupech něco podobného jde?

Srovnání monarchistů s komunisty jsem učinil záměrně. Monarchisté usilují o změnu ústavního pořádku z republiky na monarchii a o restauraci Habsburků. Což jsou plány srovnatelně extremistické (byť o 180 stupňů opačně) jako ty komunistické.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama