Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2018 8:35:00

Pozdě, ale přece. Komise ztrojnásobí rozpočet na ochranu hranic

Pozdě, ale přece. Komise ztrojnásobí rozpočet na ochranu hranic

Evropská komise navrhuje utratit na ochranu vnějších hranic EU zhruba 35 miliard eur během příštích sedmi let. Dosud bylo na tento účel vyčleněno pouze třináct miliard.

Předseda Aliance konzervativců a reformistů v Evropě Jan Zahradil navýšení prostředků na zvládání nelegální migrace vítá, upozorňuje ale, že k němu mělo dojít hned v samém začátku migrační krize.

„Vyhnuli bychom se tak dosud nejhlubšímu rozdělení Evropy, které jednoznačně zavinila Junckerova komise svým lpěním na zbytečných a nefunkčních kvótách,“ řekl ve Štrasburku Jan Zahradil.

Jan Zahradil také přivítal rozhodnutí italského ministra vnitra Mattea Salviniho uzavřít přístavy lodím s nelegálními migranty. „Je to samozřejmě ze strany Itálie velmi silný signál, ale jak v poslední době vidíme v mezinárodní politice, pouze silná gesta a razantní opatření jsou schopná rozhýbat situaci. Evropská unie toho zatím nebyla schopná, jednat tedy musejí opět členské státy.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama