Ing. Jan Zahradil

Řekněme NE evropské federaci!
  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2019 18:29:00

S termínem “genocida” by se mělo zacházet opatrně

S termínem “genocida” by se mělo zacházet opatrně

Reakce a facebookovém profilu na status Tomia Okamury.

Tomio Okamura se mi věnuje ve svém statusu: “…lídr kandidátky ODS v eurovolbách Jan Zahradil dlouhodobě podporuje vstup Turecka do EU a dokonce popírá genocidu Arménů…Zahradil šéfuje nadnárodní partaji ACRE, která udržuje přátelský kontakt s tureckou AKP prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.”

Tak mu do vlákna odpovídám: “Tomio, nevymýšlej si zas. S AKP jsme dávno přerušili styky, s naší ACRE nemají už nic společného. Já sám jsem dvakrát navštívil památník arménské genocidy v Jerevanu položit květinu. Kolikrát jsi tam byl ty?”

A dodávám: s AKP jsme ukončili veškeré kontakty po sérii našich varování, že takhle to už nejde dál (oni pak vydali prohlašení, že v ACRE zvítězila islamofobie). Tím pádem je pro nás passé i vstup Turecka do EU. A pokud jde o masové vyvražd´ování Arménů Turky za 1. světové války a po ní, nikdy jsem je nepopíral. Pouze jsem napsal článek, kde žádám, aby se s termínem “genocida” zacházelo opatrně (protože někdy z jistých míst zaznívá, že i my jsme se po WWII dopustili genocidy, což samozřejmě nelze akceptovat).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama