Ing. Jana Bobošíková

Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2010 16:01:00

ČEZ neplní slovo

ČEZ neplní slovo

Petice za odvolání jeho špiček je v Parlamentu

Ačkoliv šéf ČEZ Martin Roman veřejně slíbil, že neoprávněně odpojené občany konečně připojí k elektrickému proudu, dosud se tak nestalo. „Denně mi volají zoufalí lidé, jak je možné, že státní podnik něco veřejně slíbí a pak nekoná. Například zdravotní sestra z Oder z Moravskoslezského kraje je již třetí rok bez elektřiny a to i přesto, že údajný nárok ČEZu proti ní je již více než půl roku promlčený,“ řekl JUDr. Jan Rytíř, který poškozené dlouhodobě zastupuje“. „Tomu přihlížet nebudeme, budeme jednat!“ dodal.

Zástupci Suverenity – bloku Jany Bobošíkové, JUDr. Jan Rytíř a občané poškození brutálními praktikami společnosti ČEZ dnes předali Petičnímu výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR petiční archy s podpisy k petici za odvolání špiček ČEZ. „Petice vznikla před měsícem a podepsalo ji několik tisíc lidí. Podpisy jsme předali do Sněmovny a očekáváme, že dojde k parlamentnímu slyšení podle zákona,“ uvedla Jana Volfová, jedna z iniciátorek Petice. „Projednání Petice v Parlamentu bez konkrétního výsledku a postavení několika tzv. elektrikářů mimo službu v žádném případě nezastaví naše odhodlání vyměnit po volbách vedení ČEZ,“ doplnila ji šéfka Suverenity Bobošíková.

Petice za okamžité odvolání představenstva a dozorčí rady společnosti ČEZ a.s. vznikla v Bohuňovicích dne 5.2.2010. Připojili se k ní i někteří zákonodárci - Karel Šplíchal, Ludmila Navrátilová, Jiří Krátký, Kosta Dimitrov, Anna Čurdová, Pavel Vanoušek, Martin Bursík a Kateřina Jacques.

Řada poslanců, jako například Aleš Řebíček, Oldřich Vojíř, Bohuslav Sobotka, Lubomír Zaorálek, Stanislav Křeček a další, svůj podpis připojit odmítla. Ministr financí Eduard Janota rovněž petici podepsat odmítl s tím, že se nebude míchat do politiky. Sedmdesát procent akcionářských práv přitom vykonává ve společnosti ČEZ stát prostřednictvím Ministerstva financí ČR.

Petice za okamžité odvolání představenstva a dozorčí rady společnosti ČEZ a.s.

Žádáme vládu a Parlament ČR, aby začaly rozhodně uplatňovat akcionářská práva českého státu ve společnosti ČEZ a.s. ve smyslu demokracie a zákonnosti civilizovaného právního státu, respektujícího základní lidská práva. Vzhledem k prokázaným skutečnostem, kdy brutální komando ČEZ bere zákon do vlastních rukou a zcela tak ignoruje základní principy demokratického státu, požadujeme okamžité odvolání zodpovědných – tedy členů představenstva a členů dozorčí rady ČEZ a.s.

Text této petice byl jednomyslně přijat na setkání klientů poškozených vyděračskými komandy společnosti ČEZ a.s. v Bohuňovicích dne 5.2.2010.

Petice byla sestavena občanským sdružením PPP – právní poradenství a pomoc o.s. ve spolupráci se Suverenitou – blokem Jany Bobošíkové.

Osobou oprávněnou zastupovat petiční výbor byl za PPP – právní poradenství a pomoc o.s. delegován JUDr. Jan RYTÍŘ, předseda představenstva a právník, bytem na adrese 783 72 Velký Týnec, Zahradní 27 a za Suverenitu – blok Jany Bobošíkové, Strana zdravého rozumu Ing. Jana Bobošíková, bytem na adrese Sněženkova 3096/4, 106 00 Praha 10.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama