Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2014 19:41:35

Poslankyně Jana Fischerová pokračuje v diskuzích se starosty obcí

Poslankyně Jana Fischerová pokračuje v diskuzích se starosty obcí

Již 3. setkání v letošním roce se uskutečnilo tentokráte ve Velké Losenici se starosty Svazku obcí „Pod Peperkem“ a okolními obcemi na Žďársku.

 „Pro svoji práci ve Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj je velmi důležitá zpětná vazba starostů na aktuálně projednávané zákony, které se nejvíce dotknou právě jich.“ říká poslankyně.

 Setkání proběhlo v pondělí 24. února ve Velké Losenici a mezi nejdiskutovanější témata patřila Novela zákona o registru smluv, Zákon o nejvyšším kontrolním úřadu, stav zdravotnictví po zrušení regulačních poplatků či Služební zákon.

 „S pány starosty jsme se shodli, že Služební zákon by neměl být schválen tak rychle. Preferují důkladné zpracování v delším časovém horizontu. Dále se potvrdila má domněnka, že Novelou zákona o registru smluv se zvýší byrokracie s minimálním dopadem na zlepšení služeb veřejnosti. Většina přítomných starostů se své profesi věnuje přes 20 let a vyjadřují se k aktuálním otázkám dle svých praktických zkušeností a ne dle stranické příslušnosti,“ sděluje závěry setkání Jana Fischerová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama