Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.05.2019 17:02:47 - Damph

Politická korektnost

Proč si stěžujete na pana Kuberu? Celkem běžně se u památek obětí nacismu připomíná že nesmíme na historii zapomínat a máme se z ní poučit. V dnešní době, kdy vlastenci, kteří varují před nařízeními EU která se snaží zničit naše zvyky, tradice, zavádět multikulturalismus, genderovou ideologii, většina se má podřizovat menšinám - jsou považováni za populisty, xenofoby, politologové říkají že voliči Zemana nejsou ani občany https://www.novinky.cz/komentare/459344-ocima-sasi-mitrofanova-volba-na-hrad-prijde-vic-obyvatel-nebo-obcanu.html, vše to směřuje opravdu k totalitě - je lepší o tom mlčet?Proč se před tím nemá varovat?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.05.2019 14:46:08 - Ing. Jaromíra Vítková
 Vážený pane Černochu,

nestěžuji si na pana předsedu, pouze bych se vyjádřila s ohledem na tragické události jinak. V mém rodném městě žila velká židovská komunita. V období středověku to bylo až 2000 židovských obyvatel, kteří tvořili třetinu obyvatel města. Za první republiky byl počet do tisíce. V r. 1942 nacisté odvlekli asi 500 židovský občanů do koncentračních táborů, vrátilo se jich 14!! Každý rok, my občané Boskovic, v den odsunu putujeme se svíčkami z ghetta na nádraží. Události, kdy jsou ohroženi bezbranní, vždy vnímám velmi citlivě. Proto jsem podepsala ohrazení se proti projevu, který se mi jevil nedobrý vzhledem k místu piety. 

Děkuji za pochopení. Senátorka Jaromíra Vítková