Ing. Jaromíra Vítková

  • KDU-ČSL
  • Blansko
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2021 11:22:02 - Simona Libová

Přijde vám logické a správné, že mohou být otevřeny obchody, ale školy pro všechny ne?

Není vzdělání priorita nejen pro studenty, ale i společnost jako celek? Nakoupit se dá přes net stejně dobře, jako v obchodě, ale distanční výuka tu školní nenahradí. A problémy mají téměř všichni studenti, protože jsou školy zavřené už po několikáté. Podle mě se ale na ostatní ročníky zapomíná. Jako kdyby byla nutná jen 1. a 2. třída Pořád se také odkládají zkoušky (mě čekají třeba státnice – měly být už teď a jsou odloženy na neurčito, což je docela stresující, navíc studuji při práci a je potřebovala bych vědět dopředu, kdy si mám vzít na zkoušky volno). Taky jsem přesvědčena, že ve škole se dají dodržovat opatření lépe, než ve velkém obchodě. Co si o tom myslíte? A máte nějaké vlastní řešení? Přijdete s ním? Vždyť děti za poslední bezmála rok víc doma, než ve škole. Děkuji za Vaše vyjádření. Simona

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2021 9:56:41 - Ing. Jaromíra Vítková
Vážená paní Libová, 

děkuji za Váš zájem a dotaz. Situace není jednoduchá nejen v oblasti vzdělávání. Ale právě vzdělávání je hodně důležité a to vnímám také. Jak píšete, školy zůstaly zavřené hodně dlouho a probíhá on-line výuka. Na tomto místě musím říct, že řada škol a pedagogů se v  mimořádných podmínkách dokázalo přizpůsobit a skvěle reagovat, což je velmi důležité ocenit. Úplné zavření škol vnímám jako nekrajnější řešení a vím, že řadě žákům, studentům i pedagogům kontaktní výuka chyběla a chybí. Samozřejmě, že dělat jasná rozhodnutí v takto kritických situacích není jednoduché. Já mám v rodině jednu vnučku, která chodí do druhé třídy a starší chodí do 4. třídy. Mladší chodí do školy a starší je v současné době na distančním vzdělávání a velmi dobře vnímám, jak je to problematické. Starší vnučce je někdy opravdu líto, že nemůže chodit také do školy. Opakování celého ročníku by bylo příliš problematické, zejména by to způsobilo kolaps v mateřských školách. 

S pozdravem 

Jaromíra Vítková