Ing. Jaroslav Chalupský

  • BPP
  • Pelhřimov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2022 17:15:00

Podrobit se pod nátlakem považujeme za protiústavní

Podrobit se pod nátlakem považujeme za protiústavní

Komentář na facebookovém profilu k ústavní stížnosti senátorů proti vyhlášce o povinném očkování

 "Nejdříve jsme jim všem děkovali, teď jim dáváme nůž na krk," takto trefně pojmenoval podivnost současné situace Jarda Chalupský, který dále dodává:

"Tak by bylo možné nazvat můj dnešní vstup na tiskovce týkající se podání ústavní stížnosti na zrušení povinného očkování proti Covid-19. Nutno zdůraznit, že trnem v oku je nám jen nestandardní vakcinace Covid-19 v kombinaci s povinností některých skupin se tomuto podrobit. Proti své vlastní vůli. Na sílu, pod nátlakem.

Toto považujeme za protiústavní. O pomoc nás žádaly tisíce lidí z regionů.

Proto jsme se zdravotníků, studentů ve zdravotnictví, hasičů, policistů, učitelů nad 60 let, vojáků a dalších zastali a podali podnět ke zrušení vyhlášky k Ústavnímu soudu.

Zároveň jsme vyzvali vládu, aby v tomto duchu a na základě všech uvedených argumentů a dat učinila totéž. Vláda může konat neprodleně.

V textu je pak odkaz i na podobu podání k soudu. Jen pro představu, že nejde o jednoduchou věc, ale o náročný dokument vyfutrovaný čísly a argumenty, na kterém pracovaly desítky právníků a lékařů."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama