Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2021 13:49:00

Miltown – město budoucnosti

Miltown – město budoucnosti

Komentář na facebookovém profilu k návrhu pro výstavbu unikátního města v Milovicích.

Taky si vždycky ke konci týdne sumírujte, co se vám povedlo a kde jste naopak mohli víc zabrat? 

Pro mě je tohle už léta motorem, který mě nutí na sobě pracovat. Tentokrát mě doslova nabilo energií setkání s architektem Michalem Postráneckým, který pro Středočeský kraj zpracoval koncept Města budoucnosti – Miltown.

Jde o inovativní návrh, jak využít bývalý vojenský prostor v Milovicích pro výstavbu unikátního města, které bude vlastně takovým testovacím prostředím pro nejnovější technologie šetrné k přírodě a zároveň zázemím pro firmy, které se zabývají jejich vývojem.

Michal Postránecký je celosvětově uznávaný urbanista a vizionář, který ve svých návrzích pracuje právě s chytrými technologiemi a důrazem na ekologii tak, aby města byla soběstačná a žila si svým „životem“ plně v souladu s okolím, tedy i přírodou. Není proto divu, že měl projekt Miltown velký úspěch i v Bruselu, kde jsme ho několikrát prezentovali.

Co s ním bude dál, uvidíme – věřím ale, že se ho nakonec podaří realizovat a Středočeský kraj se tak zase posune o pořádný kus dopředu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama