ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2014 11:13:56

A zase to ušili na živnostníky

A zase to ušili na živnostníky

Podnikatelé mají strach z července. ANO a ČSSD se předhání ve stupiditách. Neuplynul ani měsíc a na scéně se objevil další šílený plán Sobotkovy vlády, resp. ministerstva práce a sociálních věcí.

Nejedná se ale o nic jiného, než o další vycucnutí kapes podnikatelů.

ANO a ČSSD si jak se zdá vycházejí v podobných nesmyslech vstříc a vzájemně se poplácávají po zádech. Měsíc co měsíc se objeví nápad, kterak nějakým způsobem oholit občany ČR. V dubnu přišel Andrej Babiš s plánem na speciální daň z pohonných hmot, kterou by obral miliony řidičů. V květnu zase unikl z jeho ministerstva návrh na zrušení slevy na dani živnostníkům, který pak ministr raději zahrál do autu, když viděl, jaká se proti tomu zvedla vlna nevole.  V červnu, tedy dnes, Hospodářské noviny dnes přišly s informací, že se rodí se plán na to, aby podnikatelé odváděli vyšší sociální pojištění. Bojím se, co přijde v červenci.

Proboha, páni ministři, to snad nemyslíte vážně.

Ohánět se starostlivostí o to, aby současná generace podnikatelů měla při nástupu do důchodu dostatečně vysokou penzi a aby nebyla postižena chudobou, mi přijde jako falešná hra. Podnikatelé a živnostníci jsou na státu nezávislí, navíc v dnešní době rozvinutých penzijních připojištění není důvod se starat o výši důchodů těch lidí, kteří se o sebe dokáží postarat sami.

Včera se na tiskové konferenci Babiš bil v prsa, kolik auditem objevil po Kalouskovi na ministerstvu zakázek bez výběrových řízení. Éterem létají odkloněné miliardy, tak proč nepoužijete do systému tyto peníze, proč chcete jen holit podnikatele? Jestli chce Sobotkova vláda snížit nezaměstnanost na 400 tisíc, ze současných cca 600 tisíc, tak přes padlé podnikatele cesta k úspěchu opravdu nevede.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama