Ing. Jiří Krautwurm, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2017 11:07:57

ANO – okruh blíže nebo dále od Prahy ?

ANO – okruh blíže nebo dále od Prahy ?

Reklama pro volby lídra hnutí ANO, ministra Stropnického, v týdeníku 5+2 přichází s tvrzením, které je v rozporu s předchozí politickou činností reprezentantů hnutí ANO v pražské politice.

Náhodou jsem narazil na týdeník 5+2 a nevěřil svým očím. Na straně 4 vydání ze 6.10. 2017 je propagační článek lídra kandidátky ANO, stávajícího ministra obrany Stropnického. Na tom, že týdeník vydávaný firmou, jíž ovládá pan Babiš, který zároveň ovládá i hnutí ANO není nic divného. Moje překvapení, až jsem se opakovaně ujišťoval, že čtu vydání skutečně z letošního roku, způsobil zvýrazněný titulek „Vnější okruh dále od města“. O čem to byla řeč? O vnějším dálničním okruhu kolem Prahy.  Článek doslova uvádí: „Prosazují však změnu výstavby vnějšího okruhu, aby vedl dále od města.“

Mám to brát jako žert nebo redakci 5+2 schází aktuální pokyny? Kampaň hnutí ANO z komunálních voleb roku 2014 tyto teze skutečně obsahovala. Dokončení dálničního okruhu Praha potřebuje, to je všeobecně přijímaná skutečnost. V segmentech východním a severním se však více jak 20 let nic neděje, po okruhu ani památky, nanejvýše se objevují vzrušené debaty o jediné možné variantě a to sice stavbě s magickým označením 511. Tato stavba má propojit dálnice D1 a D11. Problém je však v tom, že trasování této stavby vznikalo v hloubi šedesátých let (tzv. ZÁKOS – základní komunikační systém) a místo okolo Prahy jde dnes vlastně přes Prahu. O stavbě takového dopravního významu, která ovlivní život města na staletí, by se nemělo žertovat.

Jak tedy politici hnutí ANO k prosazování „okruhu dále od města“ přistupovali? Například paní primátorka Krnáčová (zvolená za hnutí ANO) kritizovala odpůrce stavby 511 (tedy odpůrce okruhu blíže městu!) a označila je prý za lidi, kteří „brzdí rozvoj Prahy“. Kandidátka na senátorku za hnutí ANO, paní Válková, zase ve své předvolební diskusi s ministrem Ťokem hovořila prý dlouze o „okruhu 511“ (tedy trase blíže městu) a ani slova o alternativním trasování. O tom všem nás informuje zastupitel hl. m. Prahy, zastupitel městské části Praha 11, pro oba zastupitelské sbory zvolen za hnutí ANO, a v neposlední řadě neúnavný bloger Ondřej Prokop. O tématu píši proto, že jako člen Hnutí pro Prahu 11, které v zastupitelstvu Prahy 11 v souladu s nově přijatou právní úpravou procesu EIA požadovalo posouzení variantního trasování kruhu, čímž jsem se zřejmě dle zmiňovaného blogu zařadil mezi ty, kteří paní primátorku znepokojují. Škoda jen, že paní primátorku neznepokojovalo a více neznepokojuje nedodržení variantního posouzení a že se jaksi vytratilo předvolební heslo „Vnější okruh dále od města“.

Reklama na Cyrana ministrem obrany se proto pro mne stala naprosto nedůvěryhodnou a jen přemítám, o čem všem lze žertovat a kdo žertuje více, zda předseda hnutí ANO pan Babiš, když varuje před krádeží lithia nebo ministr ČSSD pan Havlíček, který předmětné memorandum o lithiu podepsal, které navíc dle premiéra Sobotky není závazné. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama