Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2017 19:55:04

Tradiční politické strany chytá amok

Tradiční politické strany chytá amok

Volby do PS 2017. Běsnění tradičních stran a strach z výsledku voleb. Obavy ze ztráty moci, vlivu atd. Špinění mimoparlamentních stran. Obvyklé lži-sliby, využívání podpásovek. Výzva- voliči, jděte volit nové strany. Mají potenciál a zvládnou to.

Blíží se volby a tradiční politické strany panikaří. Cítí, že poprvé od revoluční změny v roce 1989 jim jde o všechno. Především o peníze. Ty jsou vždy na prvním místě. Jde jim o jejich vlastní existenci, o existenci jejich zavedených penězovodů, vlivu, moci, výhod a pohodlného života. Jde jim o kšefty a lukrativní místa v politických i ekonomických strukturách. Vědí, že vítězstvím hnutí ANO 2011 a jiné či jiných zatím mimoparlamentních stran je zcela vyřadí ze hry. Tím by přišly o finančně zajímavé vládní posty, místa v představenstvech, dozorčích radách státních a polostátních společností, v centrálních úřadech, zastupitelských úřadech v zahraničí atd. atd.

     Toto nejsou jediné důvody, proč začínají běsnit a špinit své politické a zatím mimoparlamentní soupeře. Mají také obavy z toho, že při změně by mohlo dojít ke změnám v oblasti soudů, policie, žalobců a dalších institucí, které se zatím velmi benevolentně chovaly ke gigantickým zlodějinám, podvodům a korupcím, které probíhaly od doby prvních privatizací. Mohlo by dojít k otevírání kauz, které v historii naší země nemají obdoby. Před soudy by se mohli dostat všichni ti, kteří se měli o státní majetek starat s péčí řádného hospodáře a místo toho se chovali jako lišky na kuřecí farmě, kradli, lhali, nečinili, neviděli.

Za použití mainstreamových médií a zejména vlivové veřejnoprávní televize, za asistence průzkumových agentur se svými „zaručenými“ průzkumy a za pomoci svých politologů a analytiků dochází k odstartování masívní volební kampaně vedoucí k manipulaci myšlení voličů a jejich dezorientaci. Žádná podpásovka není tradičním politickým stranám cizí.

    Je směšné a pro občana-voliče i nevoliče až urážlivé, za koho ho považují. To vše je vidět na primitivních programových heslech mířených na voliče. To vše je vidět v tisku, na internetu, na facebookových stránkách, na big boardech, na plakátech atd.

    Občan si připadá jako ve virtuálním světě. Ze všech stran se na něho doslova sypou neskutečné lži-sliby – od vyšších důchodů přes omezení byrokracie, snížení daní, více svobody, snížení kriminality, zvýšení životní úrovně, více peněz pro rodiny, nízká nezaměstnanost, nižší dluhy, omezení pravomocí exekutorů, lepší školství, lepší zdravotnictví, atd. atd.

     Člověk se ptá, co tam vlastně to čtvrtstoletí všichni ti z ODS, ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL, Zelení, ODA, KSČM a další a další dělali? Asi nic moc, když toho tolik slibují k nápravě. Jak mohou všichni ti, kteří zemi dovedli do absolutní závislosti na cizích společnostech něco zlepšit? Rozprodali strategické suroviny patřící do národního bohatství (vodu, minerální vody, uhlí, dříví, zlatý poklad …), zničili či zaprodali průmysl včetně 44 lodí Československé námořní plavby, zničili zemědělskou soběstačnost země, vzdali se 70ti let budovaných zahraničněobchodních vztahů ve prospěch zahraniční konkurence, zlikvidovali zbrojařský průmysl, ocelářský gigant SONP Kladno a prodala se i pýcha pivovarnictví plzeňský Prazdroj. 

   Všichni ti, kteří si vzali naše hospodářství, po staletí budované našimi předky, jako kořist a zlovolně s ním nakládali, se opět hlásí o slovo. Chtějí pokračovat a dokončit dílo zkázy. Vůbec jim nevadí, že ztratili jakoukoliv důvěru a obyvatelstvo jimi opovrhuje. Vrcholem arogance a opovrhování zájmy své země je i to, že při hlasování v Evropském parlamentu o uvalení sankcí na Českou republiku pro nepřijímání nelegálních migrantů se z našich 22 europoslanců našlo 12 těch, kteří zvedli ruku pro uvalení sankcí – Telička (Ano), Dlabajová (ANO), Zdechovský (KDU-ČSL), Šojdrová (KDU-ČSL), Štětina (TOP 09), Niedermayer (TOP 09), Poc (ČSSD), Poche (ČSSD),Polčák (STAN) a další.

     Věřme, že se český volič rozhodne jít k volbám a každý jeho hlas rozhodne o skončení současného neutěšeného stavu a svůj hlasovací lístek nevhodí žádné z těch tzv. tradičních a zavedených stran, jako je ODS, ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL atd. Na scéně jsou nové strany s nezkorumpovanými politiky, s odborným potenciálem a chutí napravit vše zničené. Jsou to strany, kterým jde navíc o zachování českých kořenů, tradic, kultury a bezpečnosti obyvatelstva. Jde jim o zachování svrchovanosti země, zavedení přímé demokracie, přijetí zákonů o odvolatelnosti politiků, trestněprávní odpovědnosti politiků, soudců atd.

Volte nové a netradiční strany s velkým volebním potenciálem, věřte jim, zvládnou to.

Ing. Jiří Oberreiter, Krajský výbor SPO Praha

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 2 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama