Ing. Jiří Oberreiter

Nezávislý politický konzultant
  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2020 9:29:19 - Kozmo

Myslíte, že je v současnosti v této republice síla, která změní všeobjímající korupci v našem státě?

Dobrý den! Myslíte, že je v současnosti v této republice síla, která změní všeobjímající korupci v našem státě? Od změn v devadesátých létech, až po současnost lze vidět korupci ve všech oblastech státu. Složky, které mají jasné projevy korupce postihovat, se na ní podílí! Příkladů bych nalezl na několik stránek. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2020 17:48:29 - Ing. Jiří Oberreiter
 Dobrý den a díky za otázku, na kterou si vlastně odpovídáte sám. Domnívám se, že naše společnost se nachází v ohromném propletenci korupce, lobysmu, vzájemného krytí společensky nepřijatelných způsobů chování, zlodějin atd a není schopna žádné sebeočisty. Společnost za poslední dvě až tři desetiletí přestala uznávat tradiční hodnoty, ztratila pocit studu, ztratila vizi svého rozvoje ...Ta tam je euforie, optimismus, nadšení, touha něco dokázat, ....Společnost je unavena, apatická, bez zájmu, ....přestože je denně ubíjena tupou propagandou kultu spotřeby a malosti, tak jsou patrny záblesky zájmu po změně. Ke znovuzískání nové chuti, síly, zájmu a energie může snad napomoci nějaký úplně nový fenomón - ať pozitivní, nebo negativní. Třeba zářivá osobnost, úplně nová politická strana s autentickým národním programem atd ....nebo naopak pocit všeobecného ohrožení a uvědomění si něčeho hodně nepříjemného a nevratného apod.