ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2013 13:54:12

Vztahy ČR a Makedonie se úspěšně rozvíjejí

 Vztahy ČR a Makedonie se úspěšně rozvíjejí

Předseda vlády Jiřího Rusnok se v úterý 29. října 2013 na Úřadu vlády ČR setkal s předsedou Parlamentu Makedonské republiky Trajko Veljanovskim.

Premiér Rusnok zdůraznil "české firmy úspěšně investují nejen v Makedonii, ale na celém Balkáně." Vzájemná obchodní výměna roste. Předseda vlády v této souvislosti vyzdvihnul význam nedávno proběhlého ustavujícího prvního zasedání Smíšeného výboru pro ekonomickou spolupráci mezi ČR a Makedonskou republikou.

Podle Jiřího Rusnoka se zájem českých firem o investice v Makedonii neustále zvyšuje. České podniky mají mnohé co nabídnout především v oblasti hornictví a energetiky. České firmy se mohou dále zapojit do odstraňování starých ekologických zátěží, výstavby úpraven pitné vody či budování systémů nakládání s odpady.

Prostor pro české výrobce je i v dodávkách dopravních prostředků pro zemědělství a městskou hromadnou dopravu. Vozy značky Škoda využívá již nyní makedonská policie.

Česká republika dlouhodobě podporuje úsilí Makedonie o vstup do NATO i do EU. Předseda Parlamentu Veljanovski označil členství v euroatlantických strukturách za dlouhodobý cíl zahraniční politiky Makedonie a podporu ze strany České republiky ocenil. Zároveň česká strana nabízí sdílení vlastních zkušeností s přístupovým procesem a přípravou na členství.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama