Ing. Jiří Strýček

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.12.2018 16:34:46 - Janáček P.

Huawei

Je nebo není nebezpečné používat zařízení této značky? A mohlo dosavadní používání třeba ministry apod. nějak ohrozit ČR? Společnost požaduje důkazy. Jsou takové? Pokud někoho nařknu z tak vážné věci, neměl bych proto předložit pádné důkazy? Nebo žijeme v době, kdy můžeme obviňovat kohokoliv z čehokoliv a na něm bude prokázat opak? Děkuji a přeji vám klidné svátky.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2019 16:45:08 - Ing. Jiří Strýček
Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost vydal varování před použitím technických nebo programových prostředků společností Huawei Technologies Co., Ltd., a ZTE Corporation. Prostřednictvím varování NÚKIB upozorňuje na existenci hrozby v oblasti kybernetické bezpečnosti, na kterou je nutné bezprostředně reagovat. Subjekty, které spadají pod zákon č. 181/2014 Sb., o kybernetické bezpečnosti, jsou povinny se touto hrozbou dále zabývat a zohlednit ji v analýze rizik, kterou v souladu s požadavky zákona a příslušné vyhlášky již pravidelně provádí. Varování tedy neznamená bezpodmínečný zákaz používání daných technických a programových prostředků, ale nutnost zvážit případné bezpečnostní riziko související s jejich užíváním. Dovolí-li to výsledky analýzy rizik, uvedené technické nebo programové prostředky je možné i nadále používat.