Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2020 11:30:00

Česká Lípa opět pomohla rodině Jiříka Ullmanna

Česká Lípa opět pomohla rodině Jiříka Ullmanna

Šest let se v českolipském infocentru sbírala plastová víčka od PET lahví. Výtěžek z prodeje tohoto drobného odpadu pak město celý věnovalo rodině letos jedenáctiletého Jiříka Ullmanna.

Letos byla sbírka víček kvůli velmi nízké výkupní ceně zrušena. Českolipští radní se proto rozhodli rodině Ullmannových pomoci ještě jednou a na svém červencovém zasedání schválili rodině finanční dar ve výši 20 tis. Kč.

Vznik sbírky víček iniciovala sama rodina nemocného Jiříka, která se na město obrátila s žádostí o pomoc ve sbírání víček. Za utržené peníze rodina financovala speciální terapeutické kůry pro svého syna Jiříka, který od dětství trpěl vzácným onemocněním, které poškodilo jeho mozek. Díky terapiím se stav Jiříka zlepšil natolik, že nastoupil do běžné školy. Pak ovšem osud zasáhl znovu a Jiříkův zdravotní stav se prudce zhoršil. Díky nezdolnému úsilí celé rodiny se však podařilo i tuto nepřízeň sudiček zvrátit a Jiřík je nyní opět živý a milý kluk, jako byl před tím.

„Za šest let, kdy sbírka víček běžela, se podařilo rodině Ullmannových postupně předat okolo sedmdesáti tisíc korun. Těší mě, že sbírka měla smysl a peníze pomohly dobré věci, a sice vrátit jednoho malého kluka do normálního života. I tento dar rodina použije na speciální terapii pro Jiříka, aby se jeho stav nezhoršoval. Rodině přeji, aby se jí do budoucna všechny zdravotní nesnáze vyhýbaly a čekaly je jen krásné časy. Mám obrovskou radost, že jsme této úžasné rodině mohli pomoci a ráda se s nimi kdykoli potkám osobně,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama